Objavljena monografija Vranjsko muzičko nasleđe

Izvor: OkRadio.rs, 09.Feb.2021, 10:50

Objavljena monografija Vranjsko muzičko nasleđe

,,Vranjsko muzičko nasleđe'' naziv je monografije o vranjskoj gradskoj pesmi koja je izašla iz štampe u izdanju Grada Vranja i Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka iz Beograda. Reč je o dvojezičnoj, srpsko – engleskoj, monografiji koja je deo aktivnosti u Akcionom planu grada Vranja u okviru UNESCO – ve Mreže kreativnih gradova u oblasti muzike, čiji je Vranje član od oktobra 2019. godine.    Autor monografije je etnomuzikolog Marija Vitas, a pokrovitelji Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije i Grad Vranje.     Uz monografiju, koja je štampana u tiražu od 500 primeraka, nalazi se i CD sa 18 vranjskih pesama. ...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Objavljena monografija “Vranjsko muzičko nasleđe” posvećana vranjskoj pesmi

Izvor: JužneVesti.com, 09.Feb.2021

Dvojezična srpsko-engleska monografija “Vranjsko muzičko nasleđe” posvećena vranjskoj gradskoj pesmi, autorke Marije Vitas, izašla je iz štampe u izdanju Grada Vranja i Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka iz Beograda, saopšteno je na gradskom sajtu.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.