Izvor: JUGpress.com, 15.Jun.2019, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

VRANJE

Crveni krst i grad Vranje organizovali su svečanost povom 14. juna, Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi.č

Na svečanosti su uručene plakete pojedincima, rekorderima za 100, 75 i 50 puta datu krv i kolektivima za postignute rezultate u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi u 2018.davaocima.

Plakete ,,Široko srce” Crvenog krsta >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Srbije dobili su HK ,,Jumko“, HU ,,Koce zauvek“, Tehnička škola Vranje i MZ Kriva Feja.

Načelnik Službe za transfuziju krvi Vranje dr Dušan Jovanović je rekao da je dobrovoljno davanje krvi primer velike humanosti i način pružanja pomoći onima kojima je najpotrebnija.

,,Ne samo da ste humani, već ste i hrabri ljudi jer se usuđujete da date deo sebe“, naglasio je dr Jovanović.

Predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković zahvalio se svim davaocima krvi i istakao važnost dobrovoljnog davalaštva.

,,Lokalna samouprava će i u narednom periodu biti tu za sve što vam je potrebno, jer izuzetno ceni vašu plermenitost, solidarnost, nesebičnost i dobrodušnost, cenimo što činom dobrovoljnog davalaštva spasavate mnoge živote. Zahvaljujući vašoj humanosti naš grad je u vrhu dobrovoljnog davalaštva u Srbiji“ istakao je Tričković.

Prisutnima se obratio i sekretar  Crvenog krsat u Vranju, Tomislav Stefanović. On je davaocima poželeo dobro zdravlje, koje je uslov da nastave svoju misiju spašavanja drugih života.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.