Izvor: JUGpress.com, 11.Avg.2019, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje Međunarodnog dana mladih

VRANJE

U Vranju će, povodom 12. avgusta – Međunarodnog dana mladih, u ponedeljak,  od 12 do 14 sati, na gradskom šetalištu biti održana ulična akcija na temu “Nasilje nad devojkama i ženama – koja je tvoja mera?”.

Predviđeno je da u popodnevnim i večernjim satima, sve zainteresovane devojke i žene mogu da učestvuju u radionici samoodbrane.

Besplatan kurs samoodbrane biće održan Gimnaziji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << “Bora Stanković” od 18 do 21 sat. Obuku će držati, majstor ninjitsua Jelena Cakić.

Organizatori ističu da veština samoodbrane u situaciji iznenadnog napada, neželjenog fizičkog kontakta, neželjenog uhođenja, proganjanja i drugih vidova nasilničkog ponašanja, pomaže devojkama i ženama da se osnaže, da sačuvaju svoje samopouzdanje, da se suoče sa nasiljem.

Uličnu akciju i kurs samoodbrane organizuju Odbor za ljudska prava Vranje, tim SOS Telefona i SOS kutak za devojke.

Ovim akcijama organizatori žele da ukažu javnosti i nadležnim institucijama na problem nasilja nad devojkama i ženama, na to da nedostaju adekvatni programi i mere podrške u društvu, kao i na problem nedovoljne informisanosti devojaka i žena da se zaštite.

Međunarodni dan mladih se po Rezoluciji Ujedinjenih nacija obeležava od 1999. godine. Osnovna ideja obeležavanja ovog dana je podizanje svesti o značaju mladih na današnje društvo, kao i usmeravanje pažnje na različite probleme sa kojima se mladi suočavaju.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Opet zaprašivanje protiv komaraca u Nišu, izbegavati prskane površine

Izvor: JužneVesti.com, 12.Avg.2019, 08:41

U ponedeljak i utorak, 12. i 13. avgusta, na području Niša biće obavljen 5. tretman suzbijanja odraslih formi komaraca, a iz preduzeća koje obavlja ovo zaprašivanje upozoravaju da građani ne treba da u vreme prskanja borave na tim lokacijama, niti da izvode kućne ljubimce. Osim toga, pčelari...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.