OPŠTINE NA JUGU MORAJU BITI PARTNERI

Izvor: Kurir, 08.Jun.2011, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPŠTINE NA JUGU MORAJU BITI PARTNERI

VRANJE - Ambasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik izjavila je danas u Vranju, prilikom potpisivanja USAID projekta održivog lokalnog razvoja, da opštine sa juga Srbije moraju partnerski da privlače strane investitore, a ne da jedna drugoj budu konkurenti ili protivnici.

Vorlik je u Vranju prisustvovala svečanom potpisivanju novog USAID petogodišnjeg projekta održivog lokalnog razuvoja, vrednog 22 miliona dolara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

U osnovi projekta je ideja da se lokalne samouprave povežu kako bi bolje iskoristile svoje znanje i raspoložive resurse, pa tako novim ekonomskim investisijama obezbedile bolji kvalitet života građana.

„U današnjoj globalnoj ekonomiji opštine ne mogu da dopuste da budu međusobni protivnici u nastojanjima da privuku međunarodne investicije, već treba da budu partneri u kompleksnom tržišnom okruženju", kazala je ambasadorka SAD.

Vorlik je rekla da opštine na jugu Srbije -Vranje, Bujanovac, Preševo i Vladičin Han- ne treba da se bore jedna protiv druge za otvaranje novih radnih mesta, već moraju partnerski da se takmiče "protiv ostatka sveta".

Ugovor sa USAID su potpisali gradonačelik Vranja Miroljub Stojčić i predsednici opština Bujanovac i Preševo, Šaip Kamberi i Ragmi Mustafa, kao i potpredsednik optine Vladičin Han, Zoran Stiojanović.

Partnerski ugovor u ime predstavnika lokalnog biznisa potpisao je Velin Ilić, generalni direktor Kompanije „Alfa plam" iz Vranja, a u ime civilnog društva Kekan Rašitović, izvršni direktor NVO Omladinski forum Roma iz Bujanovca.

U Sali vranjskog pozorošta „Bora Stanković" potpisnike projekta je pozdravila šef Misije USAID programa u Srbiji Suzan Fric (Susan Fritz) koja je istakla da je dosadašnja saradnja ovih partnera sa USAUD, garant da će i od ovog projekta građani juga Srbije imati velike koristi.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Opštine na jugu Srbije moraju da sarađuju

Izvor: Glas javnosti, 09.Jun.2011, 07:02

VRANJE - Ambasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik izjavila je juče u Vranju, prilikom potpisivanja USAID projekta održivog lokalnog razvoja, da opštine sa juga Srbije moraju partnerski da privlače strane investitore, a ne da jedna drugoj budu konkurenti ili protivnici...Vorlik je u Vranju prisustvovala...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.