O kulturnoj baštini Zlatibora na promociji u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2019, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O kulturnoj baštini Zlatibora na promociji u Vranju

Običaji i gastronomija Zlatibora i okoline sažeti u knjizi “Ukusi Zlatibora” Dejana Zagorca, biće predstavljeni zainteresovanim Vranjancima u četvrtak, 28. novembra od 18 sati u sali Periodike Biblioteke “Bora Stanković”.

Knjiga “Ukusi Zlatibora” nastavak je trilogije kojoj su prethodile publikaciji “Ukusi Đerdapa” i “Ukusi Stare planine”, u izdanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka iz Beograda.

Knjiga predstavlja nastavak izdanja o gastronomskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nematerijalnoj kulturnoj baštini Srbije. Dati su i prilozi nekih od najboljih poznavalaca tradicije ovog kraja - kažu organizatori.

Osim Dejana Zagorca koji je autor ove knjige i istraživač Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, na promociji će govoriti još i Ivan Svetozarević, turizmolog i saradnik na knjizi i Jelena Đorđević, službenik za odnose sa javnošću Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pred Vranjancima knjiga Ukusi Zlatibora

Izvor: JUGpress.com, 26.Nov.2019

VRANJE..Knjiga Ukusi Zlatibora autora Dejana Zagorca u Vranju će biti promovisana, u četvrtak, 28. novembra...Кnjiga je nastavak izdanja o gastronomskoj nematerijalnog kulturnoj baštini Srbije i u njoj su predstavljeni običaji i gastronomija Zlatibora i okoline. U ovom delu su i prilozi nekih od...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.