Novinarska kafa sa tužiocem

Izvor: JUGpress.com, 09.Nov.2017, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarska kafa sa tužiocem

VRANJE

Više javno tužilaštvo u Vranju uvelo je novu praksu u cilju bolje komunikacije sa medijima.

Organizovan je susret „Novinarska kafa sa tužiocem“, kome su prisustvovali novinari redakcija iz Vranja, Bujanovca i dopisnici beogradskih i medija sa juga Srbije.

Bilo je to neformalno druženje na kome su predstavnici medija izneli svoje stavove o saradnji sa tužilaštvom i bili u prilici >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da se upoznaju sa novim zakonskim rešenjima.

„Opredelili smo se za ovaj vid druženja kako bi u neformalnoj komunikaciji sa vama saznali kakve imate primdbe na naš rad, kako bi u narednom periodu to ispravili. Kada sam postavljena na ovo mesto u svom planu i programu rada za šestogodišnji mandat koji sam prezentovala Državnom veću, navela sam da nam je cilj transparentnost u radu. Uloga medija nam mnogo znači i vaše izveštavanje nam pomaže u postupcima, naročito kada su u pitanju dela sa koruptivnim elementima“, rekla je viši javni tužilac Danijela Trajković.

Ona je dodala da će u cilju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, od 1. marta 2018. godine početi da funkcionišu odeljenja za korupciju sa sedištima u apelacijama pri višim tužilaštvima.

„Biće organizovana regionalno i nalaziće se u sedištima apelacija u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu. Ona će se ubuduće baviti svim predmetima koji se odnose na korupciju sa cele apelacije, što znači da će se predmeti iz Vranja raditi u Nišu“, istakla je Trajkovićeva.

Za rad pri odeljenjima za borbu protiv korupcije prijavilo troje troje tužilaca. Jedan iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, a dvoje iz OJT u Vladičinom Hanu.

Planirano je i formiranje posebnih odeljenja policije za borbu protiv korupcije pri policijskim upravama.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.