Novi upravnik Doma zdravlja optužen za nesavesno lečenje

Izvor: juGmedia, 03.Feb.2013, 03:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi upravnik Doma zdravlja optužen za nesavesno lečenje

VRANJE – Na listi novih kadrovskih rešenja u Domu zdravlja koja su deo kolacionog sporazuma nalazi se i dr Nenad Mladenović (SPS), koji je optužen za nesavesno lečenje.Protiv Mladenovića je u toku istraga zbog smrti jednoipogodišnje devojčice Sare Marković iz Vranja, koja je u vranjskoj bolnici preminula septembra prošle godine.

Nakon smrti deteta roditelji >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << su podneli krivičnu prijavu protiv dr Nenada Mladenovića, koji  je detetu bio izabrani lekar, na osnovu koje je tužilaštvo naložilo sprovođenje istražnih radni. Postupak jeu toku, ali to nije bila prekretnica da se Mladenović po predlogu stranke nađe na čelu Doma zdravlja.

„Ja sam dobio predloge i iz SPS -a i iz SNS -a i uvažio sam njihove predloge, jer je reč o stručnjacima koji imaju iskustva u rukovođenju. Što se Mladenovića tiče, tu sve ide svojim tokom tako da niko nije kriv dok se ne dokaže „, kaže dr Uroš Trajković (URS) i dodaje da nema zakonskih prepreka za njegovo imenovanje.

Dosadašnji načelnik dečjeg dispanzera je dugogodišnji član SPS -a i u njegovoj stranci predistražne radnje koje su u toku nisu prepreka. “ Reč je stručnjaku kojije svoje umeće pokazao u gradskom veću vodeći resors zdravstva, smatramo da je on dobro rešenje i mi verujemo u njega“, kaže prvi čovek vranjskih socijalista i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Osim Mladenovića, nova mesta na rukovodećim funkcijama su i Dr Mladenu Kostiću  (SNS), dr Nebojši Stošiću (SNS) i Dobriju Stošiuć (SPS) koji će biti pomoćnici direktora Uroša  Trajkovića . Na čelu Bolnice u buduće ‘e biti  kadar URS  dr Dragan Petković.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.