Novi konkurs za mlade i nezaposlene Vranjance

Izvor: juGmedia, 24.Mar.2016, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi konkurs za mlade i nezaposlene Vranjance

VRANJE -Grad Vranje raspisao je javni poziv za poslodavce za realizaciju programa stručne prakse, koji je namenjen nezaposlenim osoba.

Program stručne prakse ima za cilj stručno osposobljavanje lica za zanimanja za koju su stekli određenu vrstu i stepen stručne spreme.

Stručna praksa traje do 9 meseci za pripravnike sa višim ili visokim trogodišnjim obrazovanjem ,odnosno 12 meseci za pripravnike sa najmanje četvorogodišnjem obrazovanjem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
Za vreme obavljanja stručne prakse iz budžeta grada Vranja pripravnici će dobijati 18.000 odnosno 20.000 dinara na mesečnom nivou u zavisnosti od stepena obrazovanja.

Grad Vranje će takođe snositi troškove polaganje stručnog, odnosno pripravničkog ispita za lica koja će biti angažovana u organima lokalne samouprave i ostalim institucijama gde postoji zakonska obaveza polaganja državnog ispita.

Na javni poziv mogu konkurisati organi Grada Vranja, javna preduzeća i ustanove, državni organi, obrazovne institucije, privredna društva i preduzetnici.

Program stručne prakse realizuje se u skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2016. godinu.

Vranje je jedan od retkih gradova koji je pružio mogućnost mladima da obavljaju stručnu praksu kako u javnom tako i privatnom sektoru.

Javni poziv otvoren je do 1. aprila tekuće godine.

(Kraj)mig
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.