Nove vlada mora sprovesti reforme

Izvor: NaDlanu.com, 22.Feb.2012, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove vlada mora sprovesti reforme

VRANJE, 22. februara 2012. (Beta) - Direktor USAID-ovog Projekta za bolje uslove poslovanja Džozef Lauter izjavio je u sredu da će buduća Vlada Srbije morati da se suoči sa velikim uticajem države na privredu, ogromnim brojem propisa i taksi, kao i zakonima koji su kvalitetni, ali se ne primenjuju u praksi.

VRANJE, 22. februara 2012. (Beta) - Direktor USAID-ovog Projekta za bolje uslove poslovanja Džozef Lauter >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << izjavio je u sredu da će buduća Vlada Srbije morati da se suoči sa velikim uticajem države na privredu, ogromnim brojem propisa i taksi, kao i zakonima koji su kvalitetni, ali se ne primenjuju u praksi."Dobre su vesti da svi znaju šta treba da se uradi da bi se poboljšali uslovi poslovanja u Srbiji, a od nove Vlade Srbije će se očekivati da se suoči sa izazovima sprovodjenja reformi", rekao je on agenciji Beta nakon okruglog stola "Pristup izvorima finansiranja malih i srednjih preduzeća" u organizaciji Privredne komore Leskovac, odeljenja u Vranju.Lauter je precizirao da je opterećenje propisima u ovom trenutku ogromno i naveo da "samo na poštovanje propisa poslovni sektor privrede u ovom trenutku izdvaja 4,5 odsto bruto društvenog proizvoda, što je ogroman procenat".On je kazao i da birokratske procedure, sa kojom se suočavaju firme koje posluju u Srbiji, u velikoj meri negativno utiče na zapošljavanje novih radnika."Birokratske procedure su toliko komplikovane i obimne da strane kompanije koje posluju u Srbiji zapošljavaju posebne manje firme koje za njih sve to rade, što domaće firme ne mogu da priušte", kazao je on.Poslovanje sigurno ne ohrabruje ni podatak da je prošle godine samo u "Filip Morisu" u Nišu "inspekcija boravila devet meseci neprekidno", rekao je Lauter.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.