Izvor: JUGpress.com, 16.Maj.2018, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove obrazovne profile dobijaju tri srednje škole 

VRANJE

U novoj školskoj godini Ekonomsko-trgovinska, Tehnička i Hemijsko-tehnološka škola u Vranju imaće nova četiri obrazovna profila.

To su operater mašinske obrade, bravar-zavarivač, modni krojač i kuvar.

Nove profile u ovim obrazovnim ustanovama u Vranju  odobrilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

„Od sledeće školske godine u Tehničkoj školi za nova zanimanja operater mašinske obrade i bravar zavarivač >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << biće upisano po 15 učenika, dok će u Hemijsko-tehnološkoj školi na smeru modni krojač i u Ekonomskoj na smeru kuvar biti primljeno po 30 učenika“, kaže gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

On dodaje da grad pruža podršku dualnom obrazovanju.

„Novi obrazovni profili predstavljaju priliku da učenici dobiju kvalitetno obrazovanje i šansu da se po završetku školovanja zaposle. To je i potvrda da lokalna samouprava prepoznaje značaj obrazovanja, a ulaganje u kvalitetan proces školovanja ostaje jedan od prioriteta“, zaključio je gradonačelnik.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.