Nove cene parkiranja od 35 do 50, dnevne karte 150 i 250 dinara

Izvor: juGmedia, 11.Maj.2018, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove cene parkiranja od 35 do 50, dnevne karte 150 i 250 dinara

Većnici grada Vranja na sednici u četvrtak dali su saglasnost na odluku Nadzornog odbora JKP „Parking servis“ za izmenu i dopunu cenovnika komunalnih usluga,saopštila je portparol Gradskogog veća Zorica Jović.

Cene će u proseku biti od 9 do 10 odsto veće od prethodnih

Razlog za povećanje cena je usklađivanje sa rastom cena na malo i povećanje ulaganja u infrastrukturu“, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << objašnjava Jovićeva.

U obrazloženju ove odluke, navodi se da cene usluga „Parking servisa“ nisu menjane nekoliko godina, a ovo preduzeće svoje obaveze podmiruje samo na osnovu prihoda ostvarenih pružanjem usluga od kojih se vrši ulaganje u infrastrukturu.

Prema odluci, dopuna cenovnika izvršena je da bi se naplatile usluge koje pruža preduzeće, a za te usluge do sada nije vršilo naplatu, a povećanje cena prouzrokovao je, kako piše u obrazloženju, način finansiranja preduzeća koje je samofinansirajuće i sve svoje obaveze podmiruje samo na osnovu prihoda ostvarenih pružanjem usluga.

Prema ovoj odluci, preduzeće je postalo i obveznik PDV-a što je stvorilo dodatne troškove koji se ne mogu pokriti sa postojećim prilivom sredstava.

U skladu sa novim cenovnikom, prvi sat parkiranja u crvenoj – prvoj zoni koštaće 40, a drugi 50 dinara, dok će sat parkiranja u žutoj – drugoj zoni koštati 35 dinara

Sat parkiranja u garaži kod Hotela „Vranje“ košta 45, a u garaži „Tekija“ 35 dinara, dok će dnevna parking karta u crvenoj zoni po novom cenovniku biti 250, a u žutoj zoni 150 dinara.

Za nepropisno korišćenje prostora za parkiranje vozila na obeleženim mestima utvrđuje se posebna parking karta u iznosu od 1.000 dinara, a objavljene su i cene usluga „pauk“ vozila prema kojima će se za pokušaj uklanjanja vozila plaćati 3.000 dinara.

Uklanjanje nepropisno parkiranih vozila sa kolovoza i trotoara po nalogu nadležnog organa koštaće 5.500 dinara, a uklanjanje vozila iz saobraćajnih udesa u gradu i po nalogu Komunalne inspekcije i Komunalne policije iznosiće 6.500 dinara.

Šlepovanje vozila koštaće 6.000 dinara po radnom času, a čuvanje vozila odnešena „paukom“ 500 dinara dnevno.

Usluge ukrašavanja grada, postavljanje i uklanjanje državnih zastava i drugih obeležja, kao i postavljanje i uklanjanje reklama, seča granja i slično, „Parking servis“ će naplaćivati 3.840 dinara po radnom času.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.