Novcem od droge kupovao firme i lokale

Izvor: Press, 29.Jan.2014, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novcem od droge kupovao firme i lokale

Prijava za pranje novca od droge i zloupotrebu službenog položaja podneta je protiv još sedam Stojiljkovićevih saradnika.
- Krivična prijava podneta je protiv Stojiljkovića, koji se tereti kao suvlasnik “7. jula” iz Vranja, Novice Stošića (53), takođe suvlasnika firme, Dragana Jovića (52), direktora i suvlasnika firme, i Gorana Vučkovića (53), direktora “Europetrola” iz Vranja. Sva četvorica su odranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u pritvoru, a zbog istog dela uhapšena su i četvorica bivših radnika “Europetrola”: Dragan Mihajlović (46), Dragoljub Avramović (77), Ljubiša Nedeljković (72) i Goran Bogdanović. Sva četvorica su u nedelju saslušani pred tužiocem koji im je odredio pritvor do 30 dana - kaže za “Blic” izvor iz MUP-a Srbije.
Osumnjičeni sa Stojiljkovićem na čelu terete se da su od 20. juna 2006. do 11. januara 2008. godine uplatili ukupno 23,3 miliona dinara za kupovinu 100 odsto akcija trgovinskog preduzeća “7. jul”, a u čijem je sastavu i nekoliko lokala u centru grada.
Finansijska istraga protiv Stojiljkovića je pokrenuta nakon hapšenja zbog krijumčarenja skoro tone kokaina. Stojiljković je uhapšen u aprilu 2011. kada je iz Srbije pokušao da pobegne u Grčku.
Njegovo bogatstvo je pobudilo interesovanje policije, jer je posedovao nekoliko preduzeća, benzinske pumpe, zgrade, vile i zamkovi.

Prvi udar na Stojiljkovićevo bogatstvo izvršen je oduzimanjem dve benzinske pumpe “Europetrola” koje je u julu prošle godine preuzela Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom.
Krajem prošle godine, policija je uhapsila zvanične vlasnike ove firme i “7. jula”, a iza kojih se u stvari nalazi Stojiljković - Gorana Vučkovića, Novicu Stošića, i Dragana Jovića, kao i gradske funkcionere - Nebojšu Ljubića, Vesnu Jovanović, Zorana Cvetkovića i Snežanu Ristić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.