Nova stranka predstavljena Vranjancima

Izvor: juGmedia, 27.Okt.2013, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stranka predstavljena Vranjancima

VRANJE – Potpredsednica Nove stranke Olivera Jović je u akciji neposrednog kontakta sa građanima u centru Vranja zainteresovanima predstavila program Nove stranke.

Ona je između ostalog pred Vranjancima  ocenila  da je nedopustivo da se novac poreskih obveznika iz najnerazvijenijih opština u Srbiji rasipa neodgovorno i netransparentno od strane onih koji danas vladaju Srbijom.

“Nova stranka predlaže >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da se predizborne kampanje političkih partija ne finansiraju iz budžeta ili iz parabudžetskih sredstava kao što su fondovi javnih preduzeća, jer bi se time uštedelo preko 80 miliona evra, koliko stranke ukupno potroše po jednoj izbornoj kampanji”, smatra Jovićeva.

Poređenja radi Vranjance je iznenadio podatak da ta suma novca predstavlja trogodišnji budžet Grada Vranja, a u situaciji kada se u Vranju beleži rekordna nezaposlenost i potpuno zamiranje privredne aktivnosti. Pritom je fiskalni potencijal iskazan u budžetskim prihodima po stanovniku zabrinjavajuće nizak (ispod 20.000 dinara). NOVA smatra da je mnogo svrsishodnije novac uložiti u razvojne projekte i zapošljavanje.    

Članovi Nove stranke i vranjskog povereništva razgovarali su sa građanima i pozvali ih da napišu svoje primedbe na rad lokalne vlasti, kao i probleme u Vranju kojima se niko ne bavi.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.