Niš već tri godine bez načelnika policije

Izvor: Press, 09.Jan.2013, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš već tri godine bez načelnika policije

Prema pisanjima Istinomera, Dačić je u oktobru prošle godine najavio da će  niška policija "do kraja godine" dobiti načelnika.
"Ranije je bilo političkih problema oko izbora, tako da sam ja čak i razmišljao da dovedem nekog sa strane. U svakom slučaju do kraja (2012.) godine imaćemo čitav niz promena na rukovodećim mestima u policiji i samim tim i Niš će dobiti načelnika", izjavio je Dačić tokom jedne posete u Vranju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Ministar unutrašnjih poslova već tri godine obećava i obmanjuje građane Niša, pa se više ne može ni navesti ko je, kada i koliko puta najavljivao novog načelnika.  On je dva puta tokom januara 2010. godine službeno boravio u Nišu kada je najavio da će prvi čovek policije biti uskoro poznat. 
Nakon više od godinu dana, Dačić je u julu 2011. godine, obećao da bi Niš mogao da dobije načelnika već krajem meseca, što se naravno nije ni dogodilo. U septembru, iste godine, Dačić je izjavio za B92 da bi u Nišu trebalo da se mnogo ozbiljnije bave kriminalom, odnosno borbom protiv kriminala.
"Niš je veliki grad, veliki centar, i postavljanje načelnika je samo jedna od tema", izjavio je tada ministar.

Krajem 2011. godine, Dačić je priznao da je više puta rekao da će biti izabran načelnik policijske uprave u Nišu, ali se to nije dogodilo.
"Znate kako je kod nas, uvek imate dva Srbina, a tri mišljenja," izjavio je on u decembru 2011. godine Tanjugu.

Dačić je tom prilikom rekao da će insistirati da načelnik bude postavljen do sredine januara 2012. godine, a to se, kao i u prethodnim slučajevima, nije dogodilo.

Poslednji put aktuelni premijer  je, prilikom svoje posete Vranju oktobra prošle godine, obećao Nišlijama do kraja godine novog "šerifa". Počela je 2013. godina, a Niš i dalje nema načelnika policije.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.