Izvor: JUGpress.com, 21.Jul.2020, 18:55

Neverovatna umetnička dela devetogodišnje devojčice

VRANJE

Mila Đorđević učenica trećeg razreda OŠ “Branko Radičević” u Vranju ima samo devet godina, a u svom gradu je već pozata po prelepim crtežima. Na njima se vidi da ima vanserijski talenat koji je, kažu, nasledila od bake i mame.

Nije ni prve korake napravila, a već je držala četkicu. Sa nepune dve godine crtala je pravilne oblike, a sa tri kompletne ljudske figure.

Ova devetogodišnja devojčica dobitnik je mnogobrojnih nagrada za >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << likovno stvaralaštvo. Poslednju koju je dobila je za osvojeno treće mesto na likovnom Konkursu Vazduhoplovnog saveza Srbije i Međunarodne vazduhoplovne federacije (FAI). Likovni konkurs je organizovan za decu između šest i sedamnaest godina pod nazivom „Letenje prošlosti i budućnosti“.

Prvu samostalnu izložbu “Iskrice” Mila je imala, u decembru, 2019. godine. Posetioci su bili njene školske drugarice i drugovi, roditelji i prijatelji.

Mila je polaznik Likovne radionice Narodnog univerziteta u Vranju. Njen mentor, akademski slikar Vesna Marinković Stanković, kaže da je impresionirana Milinim radom, koja je od najranijeg detinjstva pokazala interesovanje za crtanje. Od nje dobija podstrek za dalji napredak i usavršavanje

„Ova vanserijski talentovana devojčica najradije slika pejzaže i o njoj će se tek čuti“, rekla je tada Marinković Stanković.

Njen talenat je prepoznala i učiteljica Draga Novalić koja joj daje veliku podršku.

“Crtanje me opušta. Inspirišu me boje. Najviše volim da crtam životinje i likove iz knjiga koje čitam”, kaže ova mala umetnica, koja se oprobala i kao ilustrator dečije knjige koja će se uskoro naći u prodaji.

“Voli decu i životinje, muziku ples, obožava da čita. Voli da vozi rolere, skejt, voli gimnastiku i opsednuta je bojama. Veoma je emotivna i puna ljubavi. Ne voli da spava. Pored mene i bake je držala četkicu pre nego da prohoda. Odrasla je okružena platnima, bojama i četkicama tako da je bilo logično da će je slikanje zainteresovati. Od tate Nenada je nasledila osim fizičkih predispozicija i upornost i talenat za sport. A što se tiče talenta za ples to nam je enigma”, otkriva Milina mama.

Prvu nagradu za likovno stvaralaštvo Mila je dobila 2018. godine, imala je samo sedam godina. Među nagradama je i osvojeno prvo mesto na likovnom konkursu Dečjeg saveza grada Vranja na temu “Novogodišnja čarolija”. Milin crtež bio je najbolji i na temu “Moja mama, najlepša mama na svetu”.

Ali to nije sve.

Mila se osim slikarstvom uspešno bavi i sportom. Brojna priznanja osvojila je kao član Skijaškog kluba “Besna Kobila”, a jedno od najznačajnijih je bronzana medalja na otvorenom prvenstvu Srbije[ZS1]  i na Banjalučkoj rolerijadi u disciplini “slalom  na rolerima”. Zaljubljenik je i u ples.

To je samo deo nagrada koje je dobila ova svestrana devojčica i kojih će, bez sumnje, u njenom životu biti još mnogo.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.