Neradovac kod Vranja dobio mini-park za odmor

Izvor: JužneVesti.com, 23.Dec.2019, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neradovac kod Vranja dobio mini-park za odmor

Vođeni idejom da prostor ispred svoje Mesne zajednice pretvore u mesto za druženje i odmor, meštani Neradovca, volonteri i učenici OŠ “Svetozar Marković”, nakon mesec dana čišćenja terena, završili su akciju Šta nam teško sadnjom drvoreda ruja i postavljanjem zaštitne ograde oko budućeg mini-parka.

Više od 50 ljudi, 20 volontera, nekoliko privrednika i gradskih institucija učestvovalo je na razne načine u adaptaciji prostora, kaže Uroš Ilić, koordinator >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << projekta, a sam period pripreme trajao je skoro 3 meseca.

Ovo je bila svojevrsna pokazna vežba svima da sa ograničenim finansijama, ali sa velikim entuzijazmom malog broja ljudi stvari mogu da se menjaju na bolje. Sada, kad smo na dobrom putu, već početkom sledeće godine pripremamo nastavak ove akcije sve do konačnog cilja - da meštanima obezbedimo što funkcionalniji prostor za odmor i rekreaciju - kaže Ilić.

Akcija se nastavlja i sledeće godine; foto: Šta nam teško Sadnice ruja koje su posadili učenici seoske škole u sklopu volonterske akcije Zeleni kutak za sve, a doniralo ih je Javno komunalno preduzće "Komrad”.

Organizator akcije Zeleni kutak za sve je neformalna grupa Zeleni, u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Narodnim parlamentom i Pokretom gorana Vojvodine, a finansiralo je Ministarstvo omladine i sporta.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.