Neprijavljeni radnici na gradilištima stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Srbiji

Izvor: Beta, 01.Avg.2020, 11:36

Neprijavljeni radnici na gradilištima stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Srbiji

Inspektori rada su tokom 55 kontrola u petak našli "radnike na crno" na gradilištima stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Beogradu i Vranju, saopšteno je danas.Ministarstvo rada je saopštilo da je nadzor izvršen da bi se utvrdilo da li se tokom vrućine poslodavci pridržavaju pravila i radnicima omogućavaju smenski rad i česte pauze."Nadzorima su obuhvaćena 202 lica zatečena na radu, od kojih su 20 lica na radu 'na crno', od kojih su sedam državljani Turske, zatečeni u Vranju. Za šest državljana Turske koji su zatečeni na gradilištu u Kragujevcu nisu predate na uvid radne dozvole", iako su ta lica izjavila da ih imaju, navodi se u saopštenju.Na osnovu propisa o bezbednosti i zaštiti zdravlja na radu, doneto je devet rešenja s nalozima za otklanjanje nedostataka i sedam rešenja o zabrani rada.U oblasti radnih odnosa doneto je pet "naloga na zapisnike" i podneto 12 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, od kojih pet u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu i sedam u oblasti radnih odnosa.U Sremskoj Mitrovici je izvršeno osam nadzora, kojima je obuhvaćeno 26 radnika, od kojih pet "na crno".U oblasti bezbednosti i zdravlja na radu je doneto jedno rešenje sa naloženim merama za otklanjanje ...
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Turci u Vranju radili "na crno" na izgradnji stanova za bezbednjake

Izvor: JužneVesti.com, 01.Avg.2020

Vanredna kontrola Inspekcije rada, kažu u resornom Ministartsvu, zatekla je sedmoro neprijavljenih Turaka koji su zidali stanove za bezbednjake u Vranju. Kontrola je izvršena i u Nišu i drugim gradovima u Srbiji, a podneto je ukupno 7 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka u oblasti radnih odnosa.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.