Izvor: JUGpress.com, 12.Dec.2019, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemanja Nuhijević :Predsednik opštine Vranjska banja krivično osuđivan za falsifikovanje javne isprave

VRANJE

Nemanja Nuhijević, poverenik PSG Vranje, izjavio je danas da je prema podacima iz Osnovnog Javnog tužilaštva u Vranju, Dragan Sentić, predsednik opštine Vranjska Banja osuđen za falsifikovanje Javne isprave presudom koja je postala pravosnažna avgusta 2019. godine.

U saopštenju za javnost Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, objavljenog na portalu “Infovranjske” 11. decembra tekuće godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u kojem se pobrojavaju brojni postupci koje ovo i druga tužilaštva vode protiv visokih predstavnika lokalne vlasti, navodi se i jedana pravosnažna presuda protiv Sentić Dragana, danas Predsednika gradske opštine Vranjska Banja. Presudom broj K. 328/10, koja je postala pravosnažna 22. avgusta 2019. godine, Predsednik Sentić je osuđen po članu 355. stav 2, a u vezi stava 1 Krivičnog zakonika, i to za delo falsifikovanja javne isprave, i to težeg (kvalifikovanog) oblika, za koje je propisana kazna zatvora od tri meseca do pet godina.

“Kada ovako nešto pročita, svaki pošten i slobodan građanin Vranja ne može a da se ne zapita kako je moguće da je na najvišoj fukciji u gradskoj opštini Vranjska Banja, za čije osamostaljenje su se borile generacije banjskih političara, postavljen osuđeni falsfikator javnih isprava!? Kakva je to politička organizacija, čiji je najprominentiji predstavnik u jednoj gradskoj opštini čovek osuđen za krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti!?” kaže Nuhijević.

On dodaje da se ova pitanja tiču elementarne političke kulture i osnovnog morala, te na njih, od predstavnika Srpske napredne stranke, stalnih mušterija lokalnih tužilaštava i sudova, ne očekuje odgovore, ali da će insistirati na pitanjima koje Dragan Sentić i duguje građanima Vranjske Banje:

1. Koju je, tačno, javnu ispravu falsifikovao Dragan Sentić Predsednik gradske opštine Vranjska Banja?

2. Da li je, prilikom izbora na funkciju Predsednika gradske opštine Vranjska Banja, dostavio neophodnu Potvrdu da nije osuđivan za krivična dela, kao i Potvrdu da se protiv njega ne vodi krivični postupak, niti istraga? Ukoliko je dostavio ove potvrde, tražimo da se iste stave na uvid javnosti, a ukoliko nije zahtevamo hitno pozivanje na odgovornost nadležnih organa u Skupštini gradske opštine i Skupštini grada!

3. S obizrom na to da gradom odavno kruže priče da je osuđen zbog falsifikovanja diplome osnovnih studija Pravnog fakulteta, zahtevamo da nadležni organi u gradskoj opštini Vranjska Banja hitno stave na uvid javnosti diplomu osnovnih studija, kao i master diplomu Dragana Sentića.

Ukoliko na ova pitanja javnost grada Vranja ne dobije konkretne odgovore, Pokret slobodnih građana će, u narednom periodu, tražiti informacije od nadležnih institucija po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, te će o svemu i dalje obaveštavati javnost.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.