+ Nelegalno prisvojili poslovni prostor vranjskog “Simpa”, prodali ga i zaradili više od 38 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 28.Apr.2023, 15:26

+ Nelegalno prisvojili poslovni prostor vranjskog “Simpa”, prodali ga i zaradili više od 38 miliona dinara

Na osnovu falsifikovanih isprava i malverzacijama četvorica uhapšenih došli su u posed nepokretnosti čiji je vlasnik Kompanija Simpo Vranje, a zatim tu imovinu prodavali kupcima i oštetili Simpo za 38,8 miliona dinara. Kako navode iz MUP-a, određeno im je zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu će biti privedeni Tužilaštvu.

45-godišnji V. L, 66-godišnji S. M, 44-godišnji N. L i 78-godišnji M. M. terete se za krivična dela falsifikovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << isprava i pranje novca.

Oni su falsifikovanu dokumentaciju o navodnom vlasništvu overavali kod više javnih beležnika i tako tu službu doveli u zabludu, a javnobeležnički zapis je zatim prosleđen Republičkom geodetskom zavodu na upis.

Na taj način oni su, kako se sumnja, došli u posed nepokretnosti koja se nalazi u vlasništvu privrednog društva “Simpo - Vranje”, pa su tako vršeći kriminalnu delatnost u nameri da prikriju i lažno prikažu nezakonito poreklo imovine, na ovaj način stečene nepokretnosti prodavali savesnim kupcima pri čemu su oštetili ovo privredno društvo i protivpravno pribavili imovinsku korist od 38.852.270 dinara - navode iz MUP-a.

Iz MUP-a dodaju da su uhapšeni u grupi koja je šire delovala od 2020. godine do sada, na osnovu falsifikovanih isprava i malverzacijama prodali poslovni prostor Simpa i tako zaradili 180.000 evra.

Na isti način, uhapšeni S. M. i N. L. angažovali su kao fiktivnog vlasnika poslovnog prostora M. M, a zatim fiktivno dalje prodali prostor uhapšenom V. L, onda i savesnom kupcu i na taj način prikrili kriminal i poreklo imovine.

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Republičkim geodetskim zavodom, utvrđene su sve činjenice u vezi sa ovim nezakonitim radnjama i sprečeno je da veći broj građana i firmi bude oštećeno - navode iz MUP-a.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nako čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.