Nedovoljno mesta za parkiranje

Izvor: RTS, 28.Feb.2013, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedovoljno mesta za parkiranje

Parkiranje vozila u Vranju je veliki problem, iako ima dve garaže i dve parking zone. Do parking mesta najteže je doći u centru grada, a neki vozači nepropisno parkiraju vozila, što najviše smeta pešacima.

Dve garaže i dve parking zone u Vranju nedovoljne su za parkiranje vozila, pa mnogi Vranjanci ne mogu da parkiraju svoj auto na odgovarajućem mestu. Kako bi vozilo imali "na oku", neki se parkiraju na nedozvoljenim mestima, na trotoaru ili ispred ulaza.

"Ovde >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je haos. Parkiraju gde stignu, pa moramo na ulicu da izađemo.Ne treba ovako parkirati, evo gde su ostavili auto ne mogu da prođem", kaže jedan Vranjanac.

I pored toga što u Vranju postoje dve garaže i dve parking zone, parkirati vozilo za mnoge je nemoguća misija, naročito u centru grada.

"Evo, došao sam ovde, ali nema mesta. Parkiraću se negde, ponekad i platim parking", kaže jedan građanin.

I to što je urađeno za parkiranje, samo odmaže vozačima. Najteže je vozačima koji nisu iz Vranja.

Zadržavanje na uličnim parkinzima u prvoj zoni ograničeno je na sat vremena, dok u drugoj nema ograničenja. Parkiranje se plaća iz sata u sat, ili dnevnom kartom.

Direktor Direkcije za izgradnju i razvoj grada Vranja Goran Đorđević kaže da planiraju da ulicu Vula Antića pretvore u jednosmernu i obeleže mesta za parkiranje, kako bi dobili još mesta za parkiranje.

"Uvešćemo i kraba sistem koji do sada nije bio u gradu", dodaje Antić.

Radnici Parking servisa uklanjaju nepropisno parkirana vozila, a vozači kad im pauk odnese auto, plaćaju 1.200 dinara. Za jednočasovno parkiranje plaća se 28 ili 35 dinara u zavisnosti od zone.

Direkcija za izgradnju i razvoj grada mesečno, u proseku, od parkiranja zaradi oko dva miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.