Nastradali rudari (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 13.Okt.2013, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastradali rudari (VIDEO)

  Troje ljudi je jutros poginulo kada se kamion koji je prevozio radnike rudnika Grot survao u provaliju u Krivoj Feji u blizini Vranja, a preostalih 12 rudara je povređeno i nisu životno ugroženi.

Za sada se još ne zna kako je kamion, oko 7.20 časova, sleteo sa lokalnog puta na planini Besna Kobila, ali se pretpostavlja da je nesreću izavavao kvar na vozilu ili neprilagođena vožnja.
Zdravstveni centar Vranja je zbrinuo 12 radnika, izjavio je  načelnik Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja doktor Ljubiša Stojiljković dodajući da oni nisu životno ugroženi.
Prema njegovim rečima, jedan od povređenih prevezen je na Neurohirurgiju u Nišu.
Stojiljković je kazao da su povređeni radnici do Vranja prevezeni vozilima Hitne pomoći i prvatnim kolima, dok je dvojicu radnika sa najtežim povredama prvezao sanitet rudnika.
Nijedan radnik, prema rečima Stojiljkovića, nema povrede opasne po život, kao ni radnik koji je prebačen u Niš sa povredom vratnog pršljena.
Skoro svi radnici imaju povrede glave, kao i prelome rebara, skočnog zgloba, potkolenice, ruke, naveo je Stojiljković dodaojući da se njihovo zdravstveno stanje još uvek ispituje.
Portparol vranjanske policije Dragan Stamenković je jutros izjavio Tanjugu da je kamion sleteo sa lokalnog puta na planini Besna Kobila, koja se nalazi na oko više od 40 kilometara od Vranja i da su prevrtanja poginula tri radnila.
Stamenković je rekao da se kamion preuređen u autobus prevrnuo i da je najverovatniji uzork nesreće kvar na vozilu ili neprilagođena vožnja.
Zamenik javnog tužioca u Vranju Branislava Mihajlović   u ovom trenutku još ne raspolaže tačnim podacima kako je došlo do nesreće i sletanja kamiona u provaliju.
„Za sada znamo da je između devet i 12 rudara koji su se vraćali s posla bilo u kamionu koji je sleteo u provaliju u ataru sela Lukova dolina na području opštine Bosilegrad. Tri lica su smrtno stradala, a ima i više lakše i teže povređenih“, rekla je Mihajlović.
Ona je objasnila da će se tek nakon detaljne istrage i veštaćenja znati uzrok te tragedije.
Povređenim rudarima na nepristupačnom terenu prvi su pomogli njihove kolege iz prve smene i sanitetska ekipa rudnika Grot.
Izvor: Tanjug

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rudari zbrinuti u Vranju nisu životno ugroženi

Izvor: Kurir, 13.Okt.2013

VRANJE - Rudari povređeni u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći kod Vranja koji su zbrinuti u Opštoj bolnici u tom gradu su u stabilnom stanju i nisu životno ugroženi, izjavio je danas doktor urgentne medicine Ljubiša Stojiljković...Doktor Stojiljković je rekao da se u toj bolnici nalazi šest...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.