Nastavljeni radovi na dekontaminaciji pozorišta

Izvor: JUGpress.com, 25.Feb.2017, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeni radovi na dekontaminaciji pozorišta

VRANJE

Lepo vreme i temperature iznad nule omogućili su da u Vranju budu nastavljeni radovi na dekontaminaciji zgrade Pozorišta „Bora Stanković“. Bili su prekinuti zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

Uprkos prekidu u radu neće biti problema da se ispoštuje planirana dinamika i stručnjaci Instituta za nuklearne nauke „Vinča“ iz Beograda su na terenu. Nastavili su dekontaminaciju obnovljene zgrade vranjskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Pozorišta.

Posao na dekontaminaciji počeo je polovinom avgusta 2016. godine i košta će 53 miliona dinara. Sredstva je obezbedio grad Vranje i u januaru je za dekontaminaciju 3.500 kvadrata zidova u podrumu zgrade, uplaćeno 25 miliona. Rok za završetak dekontaminacije je kraj juna.

Zbog korišćenja kancerogenog ulja „oplatol“ prilikom izlivanja stubova, unutrašnjost zgrade Pozorišta je zagađena. Zbog toga su radovi na obnovi ovog zdanja, koje je 2012. godine strdalo u požaru, bili prekinuti.

Glumci Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju već pet godina muku muče sa prostorom i jedva čekaju da zgrada bude završena. Uprkos tome i dalje pripremaju predstave i izvode ih na sceni Doma vojske.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.