Izvor: JUGpress.com, 19.Okt.2023, 15:45

Nastavak suđenja Dejanu Nikoliću Kantaru u slučaju pretnji načelniku PU Vranje Igoru Živkoviću u Centralnom zatvoru u Beogradu

VRANJE-BEOGRAD

Ako je Dejan Nikolić Kantar, višestruko osuđivan za krivična dela, trenutno u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, popularnijeg CZ-a, želeo da podigne sebi rejting u kriminalnim krugovima, uspeo je: Trenutno mu se sudi u sudnici Drugog osnovnog suda u Beogradu, isturenog odeljenja u Centralnom zatvoru u kojima se vode tzv. “visokorizični postupci” – protiv lica optuženih za organizovani kriminal, ratne zločine i teža krivična dela.

U ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sudnici, bilo je i suđenje Sretenu Jociću tj. Joci Amsterdamu i Darku Šariću.

Kako se dogodilo da se suđenje za pretnje, tada načelniku Policijske uprave u Vranju, Igoru Živkoviću, iz Osnovnog suda u Vranju preseli u ovu „elitnu“ sudnicu?

Dejan Nikolić Kantar je pretio načelniku pred sedištem policije u Vranju, potom je pobegao u Makedoniju, gde je uhapšen i iz ekstradicionog pritvora izručen Srbiji. Na žalost, vrlo brzo je pušten da se brani sa slobode, a načelnik PU smenjen je sa tog mesta.

Optužni predlog je napisan u prvoj polovini 2022. godine, zakazivani su pretresi, i suđenje je privedeno kraju, a onda je usledila serija opstrukcija sa promenama advokata, sa čudnim zdravstvenim problemima uvek na samom početku suđenja, sa „podrškom“ iz zdravstvenog centra u Vranju i lokalnog zatvora… Tako da je pre izgledalo da suđenje nikada neće biti okončano, nego da će se dogoditi pravedna presuda.

Zbog toga je odlučeno da se suđenje dislocira u prostor u neposrednoj blizini ćelije u kojoj je Nikolić u pritvoru zbog još jedne pretnje, službeniku Ministarstva pravde, tj. Uprave za izvršenje sankcija u pomenutom Centralnom zatvoru. Da podsetimo da Dejana Nikolića Kantara, čeka izdržavanje pravosnažne presude na 18 meseci zatvora zbog pretnji vlasnici i zaposlenoj u OK radiju u Vranju.

Jučerašnjem pretresu prisustvovala je sudija Osnovnog suda iz Vranja, Marija Marinković, i tužiteljka Emilija Tončić (koja je bila tužiteljka i u prethodnom slučaju kada je Kantar osuđen na 18 meseci zatvora).

Nikolić je angažovao novog advokata iz taktičkih razloga, kao što je i do sada koristio otpuštanja i angažovanja različitih advokata.

Novi advokat, Marko Tešić, pokušao je da odloži pretres jer je kasno angažovan, da bi se upoznao sa predmetom (pre sedam dana, a zakon kaže da je minimalni rok 8 dana), ali za ovo krivično delo nije neophodno prisustvo branioca. Kada mu to nije uspelo, zatražio je izuzeće tužiteljke, zbog čega je napravljena pauza. Sudija i tužiteljka predočavaju da se na ročištu 8. septembra Nikolić saglasio da njegov sin preuzme kopije sudske dokumentacije, što naravno nije učinio, a što je advokat koristio kao argument da nije imao vremena da se upozna sa predmetom.

Naravno da je bilo i primedbi sudu da se želi ekspresna presuda iako je optužni predlog iz prve polovine prošle godine, da se njegovom klijentu krše ljudska prava, itd.

Advokat je, ipak, uspeo da sa proceduralnim primedbama dobije na vremenu, kako bi se pretres okončao u 15.30, kada je kraj radnog vremena.

Očekivano je Nikolić sada tražio da se suđenje vrati na njegov teren u Vranje, ali da ga ne prevoze „maricom“, već sanitetskim vozilom.

Nastavak pretresa i mogući kraj suđenja i presuda, zakazan je za 24. novembar, na istom mestu.

Inače, u četvrtak 19. oktobra, u Vranju će se održati pretres u optužnici za nelegalnu gradnju – zaziđivanje OK radija, Stefanu Iliću, odgovornom licu u Koloseum gest, kladionicama čiji je vlasnik u trenutku ovog dela bio Dejan Nikolić Kantar.

Važno je podsetiti da gradske uprava još uvek nije srušila nelegalni objekat iako je prvo rušenje bilo zakazano za jun 2022. godine, a od tada je sud doneo dve pravosnažne presude protiv Nikolića. (kraj) VM/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.