Izvor: JUGpress.com, 08.Feb.2024, 22:34

Narodni muzej Vranje:  Intenzivno se radi na ispitivanju i planiranju revitalizacije objekta Haremluka

VRANJE

Iz Narodnog muzeja Vranje istakli su da se internzivno radi na ispitivanju i planiranju revitalizacije objekta Haremluka u kome će biti smeštena stalna postavka iz Istorijske zbirke.

,,U prethodnom periodu, u okviru blaga koje se čuva u Narodnom muzeju Vranje posebno smo bili fokusirani na predstavljanje i približavanje stalne etnografske postavke >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u obnovljenoj zgradi Selamluka. Reč je poduhvatu kojim je po prvi put od osnivanja Muzeja urađena kompletna sanacija, adaptacija i revitalizacija spomenika kulture. Paralelno sa tim radovima planirana je i realizovana stalna etnografska postavka. Namera nam je bila  da kroz detalje i priče iz kulturnog miljea Vranja, fotografisane na način koji poštuje i potcrtava autentičnost prostora, istaknemo kontekst i vreme u prezentaciji kulturnog blaga”, navode iz vranjskog Muzeja.

Kako kažu ,,zamah obnove proširio se i na Selamlukov vizuelni parnjak,  zgradu Haremluka”. (kraj) DC/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

U Narodnom muzeju Zrenjanin predstavljen taktilni model slike Uroša Predića „Autoportret” namenjen slepim i slabovidim osobama

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 09.Feb.2024, 14:09

ZRENJANIN – Povodom obeležavanja godišnjice smrti slikara Uroša Predića u stalnoj postavci Narodnog muzeja Zrenjanin, 9. februara, članovima Organizacije slepih i slabovidih osoba iz Zrenjanina predstavljen je taktilni model slike „Autoportret” (1949), koji će se ubuduće nalaziti u okviru...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.