Nakon letnjih ferija đaci u školskim klupama

Izvor: JUGpress.com, 01.Sep.2017, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon letnjih ferija đaci u školskim klupama

VRANJE

Počela je nova školska godina, koja je za sve prvake, pa i one u Vranju od posebnog značaja. Posebno su se radovali prvaci zbog prvog susreta sa učiteljicom, drugaricama i drugovima sa kojima će tokom školovanja biti zajedno narednih godina. Ništa manje nisu bili srećni ni roditelji čija deca polaze u školu.

Svim učenicima, a posebno prvacima, na svečanosti u OŠ ,,Vuk Karadžić“ čestitao je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković.

„Ovo je poseban dan za vas i želim da steknete dobro znanje i da uživate u školskim danima. Siguran sam da ćete od svojih učitelja, nastavnika i profesora naučiti mnogo i da ćete to znanje kasnije dobro primeniti. Iz ove, kao i prethodnih generacija, imaćemo najbolje učenike u mnogim oblastima“, rekao je gradonačelnik.

On je dodao da je obaveza lokalne samouprave da stvara što bolje uslove za rad učenika i nastavnika.

„Uložili smo maksimalne napore da to uradimo uz pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, kao i međunarodnih organizacija. Naravno, nastavićemo sa ulaganjima u škole, u vas, jer ste vi budućnost Vranja“, rekao je Milenković.

Đacima i roditeljima se obratio i direktor OŠ ,,Vuk Karadžić“ Dušan Stevanović, koji se zahvalio lokalnoj samoupravi na podršci, podsetivši da je posle 37 godina obavljena rekonstrukcija školske zgrade. Škola je kompletno renovirana i učenike i zaposlene dočekala je u novom ruhu, rekao je direktor Stevanović.

U svim školama, po tradiciji, stariji đaci su za prvake organizovali priredbe dobrodošlice.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.