Najteža situacija u Crnoj Travi

Izvor: Glas javnosti, 18.Jan.2012, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najteža situacija u Crnoj Travi

BEOGRAD - Sneg ponovo stvara probleme u pojedinim delovima Srbije, a najteža situacija je na području Crne Trave i okoline Vranja na kojem je i tokom protekle noći bilo snežnih padavina, izjavio je Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Snežni pokrivač je na tom području narastao za najmanje 20 centimetara i u planinskim delovima Crne Trave i Vranja premašuje visinu od metar i po, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Nikolić.

Pola opštine Crna Trave nije ni noćas imalo struju, a nestašica električne energije uzrokovala je i prekid mobilne i fiksne telefonije, istakao je on.

Nikolić je ukazao da uvek postoji i problem napajanja strujom, pogotovu u planinskim mestima, gde su instalacije i vodovi loši i zastareli, zbog čega, kada ekipe elektrodistribucije otklone kvar, već posle nekoliko sati "opet dođe do pada i to je vrzino kolo".

Zbog novih snežnih padavina, i putevi koji su bili očišćeni od snega na tom prostoru sada su ponovo zavejani i nadležne ekipe se nalaze na terenu i rade na njihovom raščišćavanju, rekao je Nikolić.

On je istakao da nije bilo potrebe za nekim novima akcijama spasavanja stanovnika, ni dojava, ali da su nadležne ekipe spremne da pruže maksimalnu pomoć tim ljudima.

U ostalim delovima Srbije je normalnija situacija i mnogo manje lokalnih puteva je nepročišćeno, a znatno je bolje stanje u pogledu snabdevanja strujom i vodom, dok se i dalje maksimalno radi na uklanjanju snega sa puteva, rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, snega ima i u Leskovcu i Vlasotincu, ali je mnogo bolja situacija u pogledu snabdevanja strujom i stanja na putevima.

Na područjima prema planininskim vrhovima i planinama kao što je Kopaonik u opštini Brus, takođe, neprestano veje sneg, ali se taj regionalni put stalno čisti i prohodan je, dok problema ima na pojedinim lokalnim putevima prema nekim selima, mada se i oni, koliko je to moguće, čiste, naveo je Nikolić.

I u okolini Prijepolja je slična situacija, jer u višim planinskim delovima postoje lokalni putevi koji se i dalje čiste, dok su regionalni i magistralni pravci pročišćeni, rekao je Nikolić.

Na pojedinim putevima ima dosta snega, pa se apeluje na vozače da koriste zimsku opremu i budu što oprezniji, dodao je Nikolić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.