Izvor: JUGpress.com, 01.Okt.2020, 17:09

Najavljena prva premijera vranjskog pozorišta u ovoj godini

VRANJE

Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju,  u petak, 2. oktobra, izvešće prvu premijeru u novoj sezoni.

Reč je o komadu „Ludi Ljuba“ po tekstu Srboljuba Aritonovića, rečeno je na konferenciji za novinare u vranjskom pozorištu.

„Ludi Ljuba“ je Aritonovićev poslednji tekst nakon prerane smrti, pre tačno 10 godina i ovo je prilika da mu se posthumno odužimo“, kaže  glumac Dragan Živković Durge, koji je režirao predstavu. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

On je dodao da se radi o toploj ljudskoj priči o ljudima našeg grada.

„Srba je, čini mi se, hteo da, kroz ovaj komad, prelomi život i sve situacije i probleme kroz koje prolaze njegovi junaci i da pokaže, kroz naš milje, kako da se najlakše preboli, a da ostanete zdravi. To se postiže pričom, u porodici i sa prijateljima, kroz humor i kroz osnovnu nit koja povezuje sve likove, a to je ljubav. Radnja je smeštena u pedesete i šezdesete godine 20. veka, vreme prijatnije i iskrenije nego danas, prvenstveno zbog toga što su ondašnji ljudi bili manje licemerni i zli“, rekao je Živković.

U glumačkoj ekipi je i glumčeva unuka Anđela koja dedu najbolje pamti baš iz perioda kada je pisao ovaj komad.

„Činjenica da ta devojčica koja je tada bila pored njega, sada pokušava da oživi jednu od uloga, čini ovo iskustvo, malo je reći, posebnim“ rekla je Anđela.

Premijera počinje u 20 sati.

Predstava je planirana za proletos, ali su je okolnosti zbog koronavirusa odložile za početak nove sezone.

Srba Aritonović bio je glumac i pisac nekih od  najpopularnijih komada koji su izvođeni na sceni vranjskog pozorišta, kao što su „Seme“, „Vikaj turu“, „Ja Aleksa“, „Maestro“, a bio je član ekipe koja je na Radio telviziji Vranje dugo godina igrao u humorističkoj emisiji „Lud i zbunjen“. U petočlanoj ekipi su tada bili i Pera Stojanović Tuman, koji je pisao tekst i Čedomir Stošić Motaka, koji više nisu među nama.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.