Nagrada Borisav Stanković Milisavu Saviću

Izvor: RTS, 17.Mar.2016, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada "Borisav Stanković" Milisavu Saviću

Ovogodišnji dobitnik nagrade "Borisav Stanković" za najbolje prozno delo u 2015. godini je roman "La sans pareille"(La sans perelj), Milisava Savića. Piscu će nagrada biti uručena u Vranju, na tradicionalnoj književnoj manifestaciji "Borina nedelja", koja se ove godine održava pedeseti put.
Još jedan jubilej biće obeležen krajem marta tokom manifestacije, 140 godina od rođenja velikana srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << književnosti Borisava Stankovića.

Grad je prošle godine otkazao finansijsku pomoć Književnoj zajednici "Borisav Stanković", a sada najavljuju da će manifestaciju zajedno organizovati.
"Ni građani Vranja, ni kulturna javnost Srbije ne zaslužuje da bude izneverena. Uložili smo dodatne napore da ipak organizujemo "Borinu nedelju" ovde, u Vranju, kako i priliči", kaže Miroslav Mihailović, urednik Književne zajednice.
Nela Dimitrijević, gradska većnica za kulturu kaže da je reč o jubilejima, događajima i ličnostima koji daleko prevazilaze sve nas iz sadašnjice i da je upravo to razlog više da svi njihovi problemi i dileme ostanu po strani.
rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.