Izvor: JUGpress.com, 03.Dec.2019, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na takmičenju u robotici Vranjanke zauzele drugo mesto

VRANJE

Na Svetskom robotičkom takmičenju koje je održano u Kini, Leonora Ristić i Anđela Ristić učenice osmog razreda OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju osvojile su drugo mesto u kategoriji „Tehnički izazov“.

Leonora i Anđela su se takmičile pod vođstvom mentora Saše Ristića.

U konkurenciji 50 timova iz svih delova sveta napravile su odličnu kombinaciju mehaničkog rešenja robota i upravljačkih sposobnosti. Zahvaljujući tome >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ušle su u sam vrh „MakeX“ robotičkog svetskog takmičenja.

Ove vredne i talentovane učenice iz Vranja plasirale su se na svetsko takmičenje u Kini osvajanjem prvog mesta na Evropskom prvenstvu u robotici koje je u oktobru ove godine održano u Zagrebu.

U generalnoj konkurenciji na takmičenju u Guangdžou, koje je održano od 29. novembra do 1. decembra, učestvovalo je preko 200 timova iz celog sveta, među kojima i tim Srbije koji je u jakoj konkurenciji  zauzeo je 48 mesto.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.