Na sednici Gradskog veća prihvaćena preraspodela nadležnosti javnih preduzeća

Izvor: JUGpress.com, 11.Dec.2018, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na sednici Gradskog veća prihvaćena preraspodela nadležnosti javnih preduzeća

VRANJE

Gradsko veće u Vranju prihvatilo je Nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o usklađivanju poslovanja JP „Zavod za urbanizam“ sa Zakonom o javnim preduzećima, jer je novi Zakon, koji je stupio na snagu 1. juna, uslovio reorganizaciju ovog preduzeća čiji će naziv ubuduće biti JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“.

„U skladu sa tim, Gradsko veće usvojilo je izmene Nacrta Odluke o izmenama Odluke o osnivanju JKP „Parking servis“ i JP >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << „Vodovod“, od kojih se izuzimaju određene nadležnosti koje će ubuduće biti u delokrugu rada JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“, rekla je na konferenciji za novinare gradska većnica Zorica Jović.

Usled toga prihvaćen je Nacrt odluke o izmeni i dopuni Odluke o određivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave, koji ostaje nepromenjen, 1.199 lica, ali će se sprovesti preraspodela.

„Većnici su usvojili Predlog da u Gradskoj upravi, umesto dosadašnjih 247 ubuduće bude 244 zaposlena radnika, u „Vodovodu“ umesto 189 taj broj bude sveden na 179, u reorganizovanom javnom preduzeću „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“ umesto dosadašnjih 13, u narednom periodu bude 25 radnika. U Sportskoj hali umesto 13 biće 15, a u Turističkoj organizaciji, umesto 28 predlaže se da bude 26 radnika“.

Usvojeni su i programi rada sa finansijskim planovima poslovanja za 2019. godinu javnih preduzeća „Vodovod“, „Komrad“, „Novi Dom“, „Zavod za urbanizam“, „Parking servis“ i „Uprava Banje“.

Prihvaćen je i Program podsticaja za razvoj Slobodne zone Vranje za 2019. godinu zatim predlog Odluke o uspostavljanju saradnje između Grada Vranja i opštine Brod u Republici Srpskoj.

Usvojen je Predlog Odluke o dodeli nagrada uspešnim studentima, po kojoj će 30 najboljih visokoškolaca koji su ispunili predviđne uslove dobiti po 20.000 dinara.

Gradski većnici su prihvatili i Javni oglas za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata udruženja u oblasti društvenog i humanitarnog rada od javnog interesa, za šta je izdvojeno 10 miliona dinara, rečeno je na konferenciji za novinare.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.