Izvor: JUGpress.com, 15.Dec.2018, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na sednici Gradskog veća o planovima javnih ustanova

VRANJE

Na poslednjoj sednici Gradskog veća u Vranju najviše pažnje  bilo je posvećeno razmatranju programa i finansijskih planova javnih ustanova za 2019.godinu.

Reč je o Centru za socijalni rad, Centru za pružanje usluga socijalne zaštite, Biblioteci „Bora Stanković“, Narodnom muzeju, Istorijskom arhivu „31. januar“, Narodnom univerzitetu, Sportskoj hali, Školi animiranog filma, Regionalnom centru >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za talente, Pozorištu „Bora Stanković“ i Zdravstvenoj ustanovi „Apoteka Vranje“, rekla je na konferenciji za novinare gradska većnica Zorica Jović.

Zbog izmena u Zakonu o matičnim područjima, lokalna samouprava uskladila je i svoju odluku koja se odnosi na matična područja na teritoriji grada.

„U odnosu na raniji period grad Vranje će ubuduće imati sedam matičnih područja sa po jednim matičarem i određenim brojem zamenika u skladu sa potrebama koje iziskuje svako matično područje“, dodala je većnica Jović.

Na sednici Gradskog veća obrazovana je Komisija za izradu godišnjih programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada. Usvojen je i Nacrt Odluke o izradi Plana generalne regulacije zone 1 i 3 u Vranju,

Prihvaćena je dopuna Lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja Roma  i romkinja grada Vranja i Gradske opštine Vranjska Banja

„Poznato je da je Grad ovaj akcioni plan usvojio u aprilu, ali je izmenama proširen obuhvat na decu uzrasta do sedam godina. Dakle,  u budućim aktivnostima, što se tiče ove populacije, biće obuhvaćena i deca do 7 godina“, istakla je Jović.

Usvojene su i dopune o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Javnoj ustanovi „Istorijski arhiv 31 januar“. Reč je o usklađivanju sa zakonom po pitanju koeficijenata.

Većnici su usvojili odluku o izradi Plana generalne regulacije centralne gradske zone i zone 3 u naselju Donje Vranje.

O ovim pitanjima biće reći na prvoj narednoj sednici gradskog parlamenta.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.