Izvor: JUGpress.com, 16.Jul.2020, 22:14

Na koronavirus u Pčinjskom okrugu pozitivne još 44 osobe

VRANJE

Direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Svetlana Stojanović za JUGpress je izjavila da je epidemiološka situacija u Vranju još uvek  nepovoljna i vanredna.

U ponedeljak je poslato 157 uzoraka. Za 128 su stigli rezultati koji pokazuju da su 44 pozitivna na koronavirus.

“Iz Vranja je 27 novoobolelih, 9 je iz Vladičinog Hana, tri iz Bujanovca, po dve osobe su iz Surdulice i Trgovišta >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i jedna iz Preševa. Trebaće nam verovatno još desetak dana da se to stabilizuje i da počne da opada broj novoobolelih, bar što se Vranja tiče. Što se tiče ostalih opština u Pčinjskom okrugu, bilo je nekih skupova u Bujanovcu koji će možda da povećaju broj novoobolelih u toj opštini, ali videćemo”, kaže dr Stojanović.

Ona je dodala da su svi kapaciteti u kovid bolnicama u Vranju, kao i u Surdulici popunjeni i da se razmišlja o otvaranju nove Kovid bolnice koja će najverovatnije biti u Bujanovačkoj Banji.

“To će za sada da nam budu rezervni kapaciteti. Trenutno  nam ne trebaju novi kapacitreti, ali u slučaju da imamo neko povećanje novoobolelih, Bujanovačka Banja će da bude Kovid bolnica”, rekla je dr Stojanović.

Na teritoriji Pčinjskog okruga, prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju od početka epidemije registrovane su 934 osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa kovid-19. Od toga 746 je iz Vranja, 36 iz Bujanovca, 72 iz Surdulice, 64 iz Vladičinig Hana, po osam iz Trgovišta i Preševa i tri osobe su iz Bosilegrada.

Zavod je, u utorak, poslao na analizu još 110 novih uzoraka i očekuju se rezultati.

Dr Stojanović je opet apelovala na građane da se pridržavaju svih donetih mera i da izbegavaju okupljanja.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

U Vranju 19 novozaraženih, u Pčinjskom okrugu 37

Izvor: OkRadio.rs, 17.Jul.2020, 13:52

Najnoviji rezultati tetiranja pokazuju da je u Pčinjskom okrugu 37 novoobolelih od Covid-19, od kojih je 19 iz Vranja. Kako navode iz Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju, stigli su rezultati za 105 uzoraka uzetih poslednjih nekoliko dana.   Zaraženo je i osam osoba u Vladičinom Hanu, pet...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.