Zastarela špijunska oprema na crnom tržištu u Srbiji

Izvor: Blic, 02.Jan.2012, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastarela špijunska oprema na crnom tržištu u Srbiji

Na crnom tržištu u Srbiji lako se može naći zastarela špijunska oprema dostupna svakom, te i lopovima, i to po cenama od 10 evra do 15 evra za minijaturne kamere ili prislušne uredjaje, izjavio je šef Odseka za privredni kriminal Policijske uprave Vranje Saša Nedeljković.

Nedeljković je agenciji Beta rekao da se takvi uređaji relativno lako nalaze i pretpostavlja se da ima dosta onih koji mogu biti ugroženi njihovom upotrebom.

Ipak, u Vranju nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << slučajeva da neko prijavi da ga neko špijunira.

- Iz domena visokotehnološkog kriminala kojim se bavi Odsek za suzbijanje privrednog kriminala, na teritoriji Policijske uprave Vranje su 2011. godine rasvetljena četiri krivična dela, od kojih je za jedno - falsifikovanje platnih kartica, u toku i međunarodna istraga - rekao je Nedeljković.

Prema njegovim rečima, dva rasvetljena krivična dela bila su iz oblasti autorskih prava - preprodaja piratskih filmova i muzike na ulicama, a dva krivična dela bila su u vezi sa zloupotrebom platnih kartica.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zastarela špijunska oprema na crnom tržištu u Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2012

Na crnom tržištu u Srbiji lako se može naći zastarela špijunska oprema dostupna svakom, pa i lopovima, i to po cenama od 10 evra do 15 evra za minijaturne kamere ili prislušne uređaje, izjavio je šef Odseka za privredni kriminal Policijske uprave Vranje Saša Nedeljković...Nedeljković je agenciji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.