Izvor: JUGpress.com, 23.Maj.2022, 21:27

Na Pedagoškom fakultetu u Vranju održan seminar o građanskom vaspitanju 

VRANJE

Udruženje Građanske inicijative je, u saradnji sa Pedagoškim fakultetom u Vranju, održalo dvodnevni seminar o nastavi građanskog vaspitanja za studente završne godine smera za obrazovanje učitelja.

Ova visokoobrazovna ustanova je saopštio da je zajednička polazna ideja za realizaciju ove obuke bila da se budućim učiteljima omogući da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dodatno ojačaju svoje kompetencije za izvođenje nastave građanskog vaspitanja u osnovnoj i srednjoj školi.

Pedagoški fakultet u Vranju je jedan od retkih pedagoških fakulteta u Srbiji na kome se izučava izborni predmet građansko vaspitanje. Zbog toga se sa realizacijom ovog novog segmenta rada Resurs centra započelo baš na vranjskom fakultetu.

Obuka će posebno biti korisna polaznicima zbog prezentovanja novih nastavnih programa ovog predmeta koji predstavljaju osnovu za šire tematsko planiranje i projektnu nastavu.

Cilj ovih nastavnih programa je da doprinesu podizanju kvaliteta znanja učenika, a posebno njihovoj proaktivnoj ulozi u procesu učenja o civilnom društvu i uopšte.

Teme koje su bile u fokusu izučavanja na seminaru obuhvatile su programe nastave i učenja građanskog vaspitanja, planiranje i ostvarivanje programa građanskog vaspitanja, priručnik, sadržaje o ljudskim pravima, demokratskom društvu, procesima u savremenom svetu, građanskom aktivizmu.

Zbog velikog interesovanja master, ali i mlađih studenata, Građanske inicijative su prihvatile ideju da se realizuje ciklus seminara o građanskom vaspitanju, sve dok Fakultet za tim ima potrebe.

Pedagoški fakultet je izrazio spremnost da omogući Društvu učitelja Pčinjskog okruga da se ovaj seminar organizuje u ovoj instituciji i za sve zainteresovane učitelje.

Na taj način, fakultet nastavlja da pruža podršku svojim alumnistima u smislu podsticanja njihovog kontinuiranog profesionalnog razvoja i usavršavanja, navode iz ove visokoobrazovne ustanove u Vranju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.