NURDOR na jugu Srbije organizuje prodaju crteža za pomoć deci oboleloj od raka

Izvor: JužneVesti.com, 21.Sep.2023, 08:46

NURDOR na jugu Srbije organizuje prodaju crteža za pomoć deci oboleloj od raka

Septembar je mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti, a NURDOR će ovaj "zlatni" mesec, kako su ga nazvali, obeležiti novom humanitarnom akcijom - organizuju najveću prodajnu izložbu dečijih crteža u 20 gradova širom Srbije, 23. septembra u podne, a među njima su na jugu Niš, Vranje i Vladičin Han.

Iz Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR upozoravaju da u Srbiji svakog dana jedno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dete oboli od raka, ali da ohrabruje stopa izlečenja, koja je veoma visoka kod dece.

Na putu izlečenja ključna je podrška, ističu, te zato svojim akcijama žele da stvore društvenu zajednicu koja će biti senzibilisana i osvešćena o problemima sa kojima se suočavaju deca koja se leče i njihove porodice.

Kako bi doprineo tome NURDOR kontinuirano organizuje kampanje i akcije za senzibilisanje javnosti, kroz koje se šalje poruka zajedništva i podrške, kao stubova zdrave zajednice koja brine o onima među nama koji ne mogu sami. Dana 23. septembra na centralnim trgovima u 20 gradova širom Srbije biće organizovana prodajna izložba crteža dece iz cele Srbije. Kupovinom bilo kog crteža biće podržan projekat rekonstrukcije nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama, koje iz cele Srbije dolaze u Beograd zbog lečenja deteta - ističu iz NURDOR-a.

Prodajna izložba dečijih crteža biće održana na centralnim trgovima u 20 gradova širom Srbije - na jugu u Nišu, Vranju i Vladičinom Hanu.

Danas kada svi živimo suviše brzo, zaboravljamo da se brinemo i o sebi i jedni o drugima – neizmerno je važno da nekad zastanemo i pogledamo oko sebe i shvatimo da postoji toliko toga što možemo da uradimo da bi nam svima bilo bolje. Ovom akcijom, u mesecu podrške deci oboleloj od raka, želimo da pokažemo da ne postoji podrška koja je mala. Naprotiv, svako dete koje je učestvovalo u izradi crteža i svako ko kupi jedan od ovih crteža 23. septembra postaće deo najvećeg lanca podrške koji tog dana stvaramo u Srbiji - poručila je predsednica NURDOR-a Joland Korora.

Akcija počinje u 12 sati, a kupovinom crteža će osim novčane pomoći građani pokazati i hrabrim superherojima da nisu sami i da cela Srbija veruje u njihove supermoći.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.