NUNS: SPS PRITISKA NOVINARE U VRANJU

Izvor: Kurir, 02.Nov.2010, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: SPS PRITISKA NOVINARE U VRANJU

BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podržalo je Vranjske novine koje su javno protestovale zbog najave gradskih čelnika Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vranju da će prekinuti kontakt sa novinarima tog nedeljnika Dejanom Dimićem i Nikolom Lazićem.

- Postupak funkcionera SPS predstavlja grub pritisak na medije. Takvom odlukom rukovodstvo SPS >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Vranja uskratilo bi ne samo pravo novinara na slobodan i nesmetan rad već i pravo javnosti da se informiše o radu partije koja je članica vladajuće koalicije i u Srbiji i u Vranju - naveo je NUNS.

Na današnjem "Otvorenom danu" za medije vranjskih socijalista sekretar Izvršnog odbora GO SPS Zoran Antić izjavio je da će ta stranka uskoro doneti odluku da se Dimiću i Laziću uskraćuje svaki kontakt sa članovima te stranke, naveo je NUNS.

Antić je odluku obrazložio nezadovoljstvom izveštavanjem dvojice novinara o aktivnostima SPS i njenim funkcionerima i naveo da je SPS nezadovoljan kako je Dimić izveštavao sa skupa SPS 23. oktobra u Hali sportova, a Lazića je kritikovao zbog reportaže o poseti patrijarha SPC Vranju 25. oktobra.

NUNS je preneo i da je u javnom protestu redakcija Vranjskih ukazala da "SPS, SPC, ni bilo ko drugi, do danas, nije reagovao ni demantovao navode iz ovih tekstova objavljenih u 713. broju od 28. oktobra".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.