NOVOSTI SAZNAJU: Sa Koštanom u novu zgradu

Izvor: Večernje novosti, 30.Avg.2019, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NOVOSTI" SAZNAJU: Sa "Koštanom" u novu zgradu

Zgrada pozorišta "Bora Stanković" u Vranju, kako "Novosti" saznaju", biće obnovljena do kraja oktobra ZGRADA pozorišta "Bora Stanković" u Vranju, kako "Novosti" saznaju", biće obnovljena do kraja oktobra. Dok se građevinski radovi bliže kraju intenzivno se radi na pripremi svečanosti otvaranja nove zgrade, kao i tradicionalnih "Borinih pozorišnih dana". Operska predstava "Koštana", reditelja Juga Radivojevića koji je prva iskustva stekao upravo u ovom gradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << zvanično će označiti početak rada 21. oktobra u novoj zgradi za koju se kaže da je najsavremenije pozorište u Srbiji. Nenad Jović, direktor vranjskog teatra, kaže da će po protokolu na kome se još uvek radi pozorište početi sa radom 21. oktobra kada će na crveni tepih stati glumački ansambl opere "Koštana". To je predstava kojom se vraćamo na veliku večernju scenu. Zadovoljstvo mi je što će vranjska publika biti u prilici da prvi put pogleda u našem gradu opersku predstavu - kaže Jović. Nakon toga pozorišni praznik se nastavlja tradicionalnim Borinim pozorišnim danima koji se održavaju od 23. do 29. oktobra. - Najbolje i najnagrađivanije predstave u Srbiji učestvuju na ovogodišnjem festivalu, a tradicionalno festival će otvoriti naša predstava "Nečista krv", na čijoj pripremi radi glumački ansambl - kaže Jović. Pročitajte još - Pozorište Bora Stanković čeka Vladu Ovogodišnji Borini pozorišni dani vratiće stari sjaj glumačkim svečanostima, koji su činili da svakog oktobra Vranje bude prestonica pozorišne umetnosti. Pozorište "Bora Stanković", gotovo je nestalo u plamenu podmetnugog požara jula 2012. godine. Iako je iste godine počela njegova obnova, izgradnju je pratilo mnogo problema, u jednom trenutku se čak i razmišljalo da se zgrada do temelja sruši i ponovo gradi. Problem je nastao i kada je jedan od izvođača ugradio oplatol, pa je dekontaminacija koštala 60 miliona dinara. Danas zdrada ima više kvadrata jer je iskorišćen podrumski prostor gde će biti kabare, zatim mala scena i velika večernja scena. Novina je da se radi na nabavci opreme pa će zgrada pozorišti biti i bioskop istovremeno. GLAS UMETNOSTI KAO što je glasio jedan od slogana "Borinih pozorišnih dana" "da umetnost ne zaćuti", vranjski ansambl je održavao pozorišni život neumorno igrajući na alternativnim scenama u Domu vojske i Omladinskom kulturnom centru. Pripala su im i brojna priznanja na domaćim i međunarodnim festivalima.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Opera KOŠTANA na otvaranju Pozorišta

Izvor: OkRadio.rs, 30.Avg.2019

Zgrada Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju biće svečano otvorena 21. oktobra a prva izvedena premijera biće Operska predstava "Koštana", reditelja Juga Radivojevića, pišu "Večernje novosti". Kako navode "Novosti", dok se radovi na rekonstrukciji bliže kraju, intenzivno se radi na pripremi...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.