Muž joj ne dozvoljava da viđa ćerku

Izvor: B92, 11.Sep.2010, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muž joj ne dozvoljava da viđa ćerku

Vranje -- Branka Ristić iz Vranja koja je napustila muža zbog zlostavljanja, više od tri godine ne može da viđa svoje dete iako po pravosnažnoj presudi ima starateljstvo.

Njen bivši muž, policijski inspektor, ne dozvoljava da devojčica odlazi kod majke, pa su njihovi susreti mogući jedino tajno.

Niko od nadležnih institucija u Vranju nema odgovor na pitanje zašto pravosnažna sudska presuda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do sada nije sprovedena.

Iako ima pravosnažnu presudu o starateljstvu nad svojom ćerkom, Branka devojčicu viđa samo tajno.

Njen bivši suprug, policijski inspektor, ne dozvoljava da devojčica dolazi kod majke, niti da sa njom komunicira.

U policiji i sudu nezvanično smo dobili potvrdu da je sud zatajio i da je u pitanju očigledno nesprovođenje sudske odluke. Zvanično, zakon pruža ocu mogućnost za ovakvo ponašanje.

U centru za socijalni rad kategorični su da bi dete trebalo da živi sa majkom, ali njihove preporuke sud ne uvažava.

Brankin bivši suprug, osim ove presude, ima i pravosnažnu presudu za nasilničko ponašanje u porodici, ali ga to ne sprečava da radi kao inspektor kriminalističke policije.

Branka kaže da je izgubila poverenja u najvažnije državne institucije i da su poslednje tri godine koje provodi po sudovima gore od prethodnih pet dok je trpela nasilje.

Dok nadležni organi ne sprovedu sudsku odluku Branka će svoje dete viđati i dalje samo na školskim odmorima .

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.