Muke velike, volja još veća

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2015, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muke velike, volja još veća

Dejanu Miloševiću, bivšem ratnom dobrovoljcu iz Vranja, trenutno je mnogo bolje, rana nastala na kosti stopala leve noge zasad miruje, šećer je u granicama normale, a vijetnamski sindrom pod kontrolom. Sve zahvaljujući neophodnim lekovima koje ima, uz pomoć donacija plemenitih dobrotvora.

I ovog puta, reporteri "Vesti" uručili su Dejanu i majci Vesni stalnu mesečnu donaciju od 55 evra koju već duže vremena ovom Vranjancu ophrvanom bolešću šalje anonimni dobročinitelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << N. J. iz Minhena.

- Hvala našem zaštitniku koji Dejanu olakšava teškoće i nanosi mu vedrinu na licu. Ponovo je onaj stari koji sedi i sluša radio ili čita knjige. Potrebnih lekova imamo, novac koristimo za hranu, a počećemo da sakupljamo i za ogrevna drva. U zgradi nemamo struju, vodu, ali kad zahladi mora da je toplo i da ima brašna za hleba - kaže majka Vesna koja radi kao kuvarica u Jumku i jedva čeka 4. avgust kada će biti penzionisana.

Tada će imati mnogo višem vremena za svog sina jedinca a i penzija će joj biti kao i plata - oko 100 evra.

- Penzija će biti mala, ali imaću dovoljno vremena da se posvetim Dejanovom zdravlju, jer je on smisao mog života. Zbog njega već treći put odlažem operaciju kuka. Teško se krećem, ali moram! Tek kada nađem nekog ko će na određeno vreme pripaziti Dejana, otići ću u bolnicu. Muke su naše velike, ali volja za životom još veća - reče nam na rastanku Vesna ne zaboravljajući ni sada da se zahvali dobrom čoveku iz Nemačke ali i svim drugima koji ih podržavaju više od jedne decenije.

- Stostruko im Bog vratio, zdravlja i radosti! - poručila je Vesna.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.