Izvor: JUGpress.com, 20.Mar.2025, 22:40

Mraz na jugu Srbije obrao voće

VRANJE-LESKOVAC-NIŠ

Jak mraz na jugu Srbije u četvrtak 20. marta u ranim jutarnjim satima

obrao je voće pre vremena, strahuju poljoprivrednici koji imaju voćne

zasade u ovom delu zemlje.

Temperature vazduha u Vranjsko-bujanovačkoj kotlini i pobrđu

iznosile su minus šest stepeni, u Leskovačkoj kotlini za stepen manje,

a u Niško-aleksinačkoj kotlini kretale su se od četiri do pet stepeni u

minusu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pa su svakako naškodile ranim sortama kajsija i šljiva koje su

procvetale sredinom marta.

Za utehu poljoprivrednicima, Stanko Petrović, inženjer poljoprivrede u

penziji, poručuje „da poslednji dani bez padavina daju nadu voćarima

da neće biti bez roda”.

„Na cveću nema vlage, to obećava da će biti nešto roda ranih kajsija i

šljiva, ali će mraz od minus šest stepeni ipak usloviti mali prinos”,

ističe Petrović.

Najhladnija destinacija u Srbiji ovog jutra bila je Stara planina sa

minus 11 stepeni, na Kopaoniku je izmereno devet stepeni u minusu,

na Besnoj Kobili i Kukavici je bilo osam stepeni ispod nule, a na

Zlatiboru minus pet.

Najhladniji grad u zemlji bila je Sjenica sa minus devet stepeni, iza

nje su Vranje i Dimitrovgrad sa šest stepeni ispod nule, Leskovac sa

minus pet, a u Nišu je ovog jutra temperatura vazduha iznosila četiri

stepena u minusu.

U glavnom gradu Beogradu nije bilo mraza, bio je to jedan od retkih

gradova bez negativne temperature, jer se živa na termometru

spustila na plus dva stepena.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.