Mračna dobrodošlica u Vranje

Izvor: Vranje-online.com, 25.Apr.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mračna dobrodošlica u Vranje

Ulica Radnička koja Vranje spaja sa autoputem u četvrtak uveče bila je u mraku.

Mrak prilikom ulaza i izlaza iz grada ne dešava se prvi put, a u Direkciji za izgranju kažu da je problem u mernom uređaju koji se kvari i zbog toga se ulične svetiljke ne pale.

– Najverovatnije se pokvario merni uređaj. Odmah ću da proverim da li je neko prijavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vranje-online.com << kvar Direkciji i ako nije, u svakom slučaju ću ovog trenutka da pošaljem ekipe da ispitaju o čemu se radi.

Na teritoriji Vranja imamo oko 200 mernih uređaja, taj u Radničkoj ulici je prvi postavljen još 2009. godine.

Redovno nam se dešava da dođe do kvara jer je to bukvalno kao sijalica koja u svakom trenutku može da pregori. Ne zamenjujemo ih novim, već ih naši službenici popravljaju – kaže direktor Direkcije Dragan Stojković.

Prema njegovim rečima, merni uređaji kontrolišu vreme paljenja i gašenja uličnih svetiljki. Za jedan takav uređaj Direkcija je prilikom nabavke plaćala oko 30.000 dinara.

– Ti merni uređaji dosta štede potrošnju, ali dok se ne odradi dirigovana kontrola mernih uređaja, mi ne možemo da znamo na kom mestu i kada se merni uređaj pokvario. Uglavnom saznamo i radimo po prijavama građana.

Da bi imali tu dirigovanu kontrolu iz centra Direkcije, potrebno je nekoliko desetina miliona dinara za uređaj koji čak ni Nemačka ne poseduje – kaže Stojković.

Zbog para koje Grad nema, ceo sistem kontrole zavisiće i dalje od prijava savesnih građana, po kojima radnici Direkcije postupaju.

Izvor: OK Radio

Nastavak na Vranje-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vranje-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vranje-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.