Monstruma iz Rataja roditelji krili u zemunici

Izvor: Politika, 03.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monstruma iz Rataja roditelji krili u zemunici

Vranje – Bobana smo krili na njivi koju zovemo Kuka. Tu smo napravili ukopanu skrivalicu od greda pokrivenu daskama i čuvali ga. Kako da ga ne čuvam kad je to moje dete. Da li ti ne bi čuvao svoje dete – zapitala je juče predsedavajućeg veća petorice u Okružnom sudu u Vranju Mira Mitić iz Rataja kod Vranja, majka Bobana Mitića (34), četvorostrukog ubice prilikom davanja iskaza.

Juče je pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sudskim veće kojem predsedava sudija Goran Despotović u Okružnom sudu u Vranju nastavljeno suđenje Bobanu Mitiću (34), iz sela Rataja kod Vranja. On je u selu Krševica, kod Bujanovca, u kući svog tasta Blagoja 16. marta prošle godine, oko 20.45 časova, pucajući iz pištolja ubio suprugu Suzanu (25), taštu Sunčicu (48) i svoje dvoje dece – četvorogodišnjeg Lazara i dvogodišnju Anđelu, a zatim teško ranio petogodišnju Kristinu, kćerku svoje supruge iz prvog braka. Prilikom napuštanja prostorije pucao je i u tasta Blagoja Ristića, ali ga je promašio.

Juče je svedočila Danka Tošić, socijalna radnica vranjskog Centra za socijalni rad koja je kazala da je Suzana u dva navrata bila zbrinuta u prihvatnu stanicu ovog centra. Ona je potvrdila je Boban često dolazio i donosio hranu, slatkiše i poklone za decu i raspitivao se za njih, ali nije imao direktnih kontakata, već su te poklone službenici centra odnosili Suzani i deci. Oba puta je Suzana samoinicijativno napustila stanicu i otišla. Tošićeva je takođe kazala da je Boban Mitić priznao da je vršio nasilje ali da je hteo da se pomiri što Suzana nije prihvatala, a jednom je tražio i da vidi decu.

U svom svedočenju Danka Tošić je rekla da je Boban bio agresivan samo prema Suzani, dok je decu čuvao.

A. Davinić

[objavljeno: 04/04/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.