Mladi Vranjanci imaju priliku da sami organizuju događaj u svom gradu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jan.2024, 19:56

Mladi Vranjanci imaju priliku da sami organizuju događaj u svom gradu

Priliku da osmisle i organizuju događaj koji bi voleli da imaju u svom gradu, mladi Vranjaci imaće na konkursu koji su raspisali “Aktivisti iz komšiluka”. Zainteresovani mogu da se prijave do srede, 31. januara, a nakon obuke dobiće budžet od 42.000 dinara da organizuju događaj u Vranju.

Konkurs Udruženja “Aktivisti iz komšiluka” namenjen je madima od 15 do 30 godina i oni treba da naprave grupu od najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tri, a najviše četiri člana, osmisle ideju za događaj i prijave se.

Grad Vranje ima nameru da osnuje Omladinski centar, a ovaj konkurs je prilika da mladi pokažu kakav sadržaj bi voleli da se nađe u tom centru, kao i da se sami oprobaju u organizaciji događaja - kažu aktivisti.

Događaji mogu da budu edukacije, predavanja, koncerti, kreativne radionice, umetničke izložbe, koncerti i slično, važno je samo da ne podstiču mržnju, diskriminaciju i isključivanje.

Prilikom popunjavanja formulara neophodno je navesti i ukratko obrazložiti ideju, a nakon toga će biti odabrane najbolje prijave i grupe će imati organizovani trening u Sremskim Karlovcima, sa ciljem da se ideja usavrši uz mentorsku podršku organizatora.

Po povratku sa petodnevnog treninga u Sremskim Karlovcima, gde će sa mentorkom dodatno uobličiti ideju, učesnici će po grupama dobiti novčanu podršku u iznosu od 42 hiljade dinara za organizaciju događaja koji su planirali i razradili, a koji će potom sprovesti tokom marta i aprila - navode organizatori.

Putni troškovi, smeštaj i obroci u toku trajanja treninga, koji će biti održan od 21. do 25. februara, su obezbeđeni.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti udruženju putem mejla [email protected].

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.