Ministar Vulin u Vranju: U toku zaključivanje ugovora za drugu fazu izgradnje stanova za bezbednjake

Izvor: JužneVesti.com, 13.Apr.2021, 18:24

Ministar Vulin u Vranju: U toku zaključivanje ugovora za drugu fazu izgradnje stanova za bezbednjake

O novoj zgradi za vatrogasno-spasilačku jedinicu u Vranju, kao i zaključivanju ugovora za drugu fazu izgradnje stanova za bezbednjake, rezgovarao je ministar policije Aleksandar Vulin na sastanku sa gradonačelnikom tog grada i rukovodiocima Policijske uprave. Kako se navodi, na sastanku su analizirani i rezultati policije u prethodnom i prioriteti u narednom periodu, a Vulin je ocenio da je za povećanje sigurnosti kod građana ključnja saradnja između policije i lokalne samouprave. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Govoreći o stanovima za bezbednjake koji su izgrađeni u prvoj fazi radova, Vulin je rekao da se 105 pripadnika policije već uselilo, a da je u toku zaključivanje ugovora za drugu fazu izgradnje.

Cilj nam je da i na ovaj način, uz konstantan rast plata, poboljšamo materijalni položaj naših pripadnika i omogućimo im da reše svoje stambeno pitanje - istakao je Vulin.

On je, kako se navodi u saopštenju MUP-a, sa gradonačelnikom razgovarao i lokaciji za izgradnju nove zgrade za vatrogasno-spasilačku jedinicu, kao i o novim ulaganjima u postavljanje video-nadzora u blizini škola i na većim raskrsnicama.

Od policije, kako je rekao, očekuje maksimalnu posvećenost u otkrivanju i sprečavanju šverca narkotika u Srbiji.

U svakom delu Srbije, pa i na jugu, narko-dileri biće na udaru policije. Nema velike i male zaplene droge, svaki sklonjeni gram droge sa ulice je sačuvan život. Niko ne može da truje našu i da im uništava budućnost, a da za to ne odgovara. Borba protiv trgovine narkoticima je trajan posao i policija u toj borbi nikada neće posustati - rekao je Vulin.

Bujanovčanima poručio da je policija tu da štiti sve i da je ne zanima ko je koje nacionalnosti; foto: MUP Ocenio je da je država u poslednja dva meseca pokazala svu jačinu i odlučnost u obračunu sa organizovanim kriminalnim grupama i rekao da će insistirati da se svaka policijska uprava bori za običnog čoveka i njegov osećaj da je u svom gradu zaštićen od svake vrste kriminala.

Pored Vranja, Vulin je obišao i Bujanovac i građanima tamo poručio da je Srbija zemlja u kojoj se zakon bezuslovno poštuje i sprovodi i da je jednak za svakog građanina, a da je policija tu da štiti sve i da je ne zanima ko je koje nacionalnosti.

Državno rukovodstvo preduzima sve mere kako bi građani živeli bolje i bezbednije. Važno nam je da se ovaj kraj razvija, da se otvaraju nova radna mesta, da jača ekonomija, a da bismo to ostvarili moramo očuvati i ojačati svoju stabilnost i bezbednost - rekao je Vulin.

Na sastancima je, navodi se, bilo reči i o poboljšanju uslova rada policijskih službenika ulaganjima i podmlađivanjem kadrova.

Podsetimo, prva faza izgradnje stanova za vojsku i policiju, koja je podrazumevala 186 stanova u 4 zgrade završena je avgusta prošle godine, a druga faza u kojoj će se graditi 5 zgrada sa 289 stanova počela je mesec dana kasnije, a tadašnja ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila do kraja 2022. godine završetak 8.000 stanova za bezbednjake u Srbiji do kraja 2022. godine.

Izgradnja Regionalnog centra za vanredne situacije iza “Eko” pumpe u Vranju najavljena je krajem 2017. godine, a planirano je da bude završen u naredne tri godine, da bi 2019. tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović precizirao da bi centar trebalo da bude završen do kraja 2021. godine.

Procenjena vrednost radova je 500 miliona dinara, a sa neophodnom opremom 800 miliona. Ministarstvo unutrašnjih poslova je za početak radova 2018. godine odobrilo 50 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Ministar Vulin i gradonačelnik Vranja o nastavku saradnje

Izvor: JUGpress.com, 13.Apr.2021

VRANJE..Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Vranju sa gradonačelnikom tog grada Slobodanom Milenkovićem o nastavku saradnje lokalne samouprave i policije u ovom gradu...„Bezbednost građana je primarni zadatak policije, ali je i odgovornost i zadatak svih nas. Dobra...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.