Migranti se u Preševu zatrovali hranom

Izvor: JužneVesti.com, 27.Sep.2016, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti se u Preševu zatrovali hranom

Nakon što je 37 migranata iz Prihvatnog centra u Preševu zatražilo pomoć lekara zbog stomačnih problema, u Zavodu za javno zdravlje u Vranju potvrđuju da je došlo do trovanja najverovatnije hranom, ali kažu da nema ozbiljnijih, ni novih slučajeva.

Niko od onih koji su zatražili pomoć nije hospitalizovan jer je, prema rečima epidemiologa dr Slađana Stankovića, reč o "lakšoj kliničkoj slici".

37 ljudi, uglavnom mlađih se javilo lekaru sa dijarejom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koja nije bila praćena povraćanjem i temperaturom. Uzet je uzorak stolice, ali se pretpostavlja da je reč o trovanju hranom pošto su svi jeli pileće batake - kaže dr Stanković.

Migranti su pomoć lekara tražili u noći između petka i subote, a u međuvremenu nisu zabeleženi novi slučajevi.

Uskoro se očekuju i rezultati analiza koji treba da pokažu tačan uzrok trovanja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.