Menja se Statut grada Vranja

Izvor: JUGpress.com, 10.Okt.2018, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Menja se Statut grada Vranja

VRANJE

U toku je javna rasprava o Nacrtu Statuta grada Vranja. Izmene postojećeg Statuta se vrše zbog usklađivanja sa novom zakonskom regulativom, kaže predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.

,,Pored donošenja Zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je stupio  na snagu 28. juna,  izmenjeni su i  drugi zakoni  koji su vezani za rad i funkcionisanje lokalne samouprave, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tako da se javila potreba za usaglašavanjem Statuta grada Vranja sa  novim zakonskim normama“, ističe dr Tričković

On dodaje da je suština ovih promena da se osnaži učešće građana i njihov uticaj na rad Gradske uprave, organa grada, skupštinskih radnih tela i učestvovanje u donošenju odluka u lokalnoj samoupravi.

Članica Gradskog veća Danijela Milosavljević ističe da se najveće izmene tiču organa upravljanja.

„Izmenama je predviđeno da se broj gradskih većnika sa dosadašnjih 11 smanji na 9 članova. Umesto dosadašnjih pet pomoćnika gradonačelnika za Grad Vranje predviđena su tri. Za gradsku opštinu Vranjska Banja, predviđeno je povećanje broja odbornika od 15 na 19 i smanjenje broja pomoćnika predsednika gradske opštine sa tri na jednog”, rekla je Milosavljević.

Primedbe sugestije i predlozi na izmene Statuta grada mogu se dostaviti pisanim putem do 12. oktobra na adresu Kralja Milana br.1 ili na mail predsednikskupstine@vranje.org.rs

Nakon javne rasprave, Gradsko veće utvrđuje predlog Statuta i predsednik Skupštine grada prosleđuje ga Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu na mišljenje.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.