Mali sajam sporta održan u Vranju

Izvor: JUGpress.com, 05.Nov.2018, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali sajam sporta održan u Vranju

VRANJE

Darko Udovičić pomoćnik ministra omladine i sporta i Goran Marinković generalni sekretar Sportskog saveza Srbije posetili su Mali sajam sporta koji je prvi put održan u Sportskoj hali u Vranju.

Manifestaciju je otvorio generalni sekretar Sportskog saveza Srbije koji je rekao da je Vranje jedan od šest gradova u kojima se organizuje ovakav sajam, koji ima za cilj promociju sporta, zdravlja i zdravog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << duha.

Marinković je dodao da je Sportski savez Srbije donirao je lopte za 12 osnovnih i šest srednjih škola na teritoriji grada Vranja.

U ime republičke vlade okupljene je pozdravio Darko Udovičić pomoćnik ministra omladine i sporta ističući da je ovaj Mali sajam sporta priprema za veliki, koji će biti održan u Beogradu od 23. do 25. novembra u hali 1 Beogradskog sajma.

,,Veoma sam srećan i zadovoljan zbog ovako divne atmosfere i velikog odziva dece i sportista. Ovaj događaj pruža šansu deci da se upoznaju sa različitim vrstama sporta, da se zainteresuju i izaberu neki kojim će se baviti. Ministarstvo omladine i sporta želi da podstakne razvoj sporta u svim lokalnim samoupravama i insistira na besplatnom sportu i na razvoju školskog sporta”, istakao je Udovičić.

Goste i učesnike pozdravio je zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

,,Organizovanjem ovakvih događaja želimo da Vranje vratimo na sportsku mapu Srbije. Preduzećemo aktivnosti i podržati sve inicijative za razvoj sporta i sportskog duha dece, jer je to jedini put ka pravilnom i zdravom odrastanju“.

Većnik za sport Nenad Đorđević zahvalio se Vladi Srbije i Sportskom savezu na organizovanju ovog događaja.

„Veliko mi je zadovoljstvo što je ovaj sajam izazvao veliku pažnju dece i sportista i nadam da će se broj zainteresovanih za sport iz godine u godinu uvećavati. Najavljena gradnja modernog stadiona u Vranju pokazuje odgovornost Vlade za razvoj sportske infrastrukture i ovde na jugu“, rekao je Đorđević.

Manifestaciju su organizovali Sportski savez Srbije u saradnji sa Gradom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.