MINISTARSTVO PRAVDE UPLATILO PARE ZA OBDUKCIJU DEVOJČICE

Izvor: Kurir, 18.Jan.2011, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINISTARSTVO PRAVDE UPLATILO PARE ZA OBDUKCIJU DEVOJČICE

BEOGRAD - Ministarstvo pravde Srbije danas je na račun Osnovnog suda u Vranju uplatilo sredstva neophodna za obavljanje obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti petogodišnje Dijane Marinković, koja je preminula pre deset dana u dečijoj bolnici u Vranju.

Roditelji tvrde da je devojčica umrla zbog nesavesnog rada lekara, a policija je podnela krivične prijave tužilaštvu za teško delo protiv zdravlja ljudi. Obdukciju će obaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Zavod za sudsku medicinu, pošto stigne novac uplaćen na račun suda, a ministarka Malović je pozvala sudove da se u takvim situacijama uvek obrate Ministarstvu za pomoć, preneo je večeras RTS.

Osnovno tužilaštvo u Vranju zatražilo je od suda sprovođenje istražnih radnji povodom smrti devojčice iz sela Ćukovac kod Vranja, koja je preminula 8. januara na dečijem odeljenju Vranjanske bolnice.

Dok čeka rezultate obdukcije, sud je započeo saslušanje svedoka.

Državna sekretarka Ministarstva zdravlja Nevena Karanović izjavila je danas da je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da su lekari uradili sve što su mogli prilikom spasavanja devojčice.

"Imam uverenja direktora bolnice, a i inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da nije tačno da nešto nije urađeno i da nije bilo neophodnih instrumenata, što se moglo čuti u medijima, a biće obavljen i vanredni stručni nadzor", kazala je Karanovićeva novinarima u Beogradu.

Prema njenim rečima, devojčica je došla sa gušenjem i sa stručne strane nije bilo propusta, ali "postoje situacije u kojima nema pomoći".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.