Lovački radni dan

Izvor: Glas javnosti, Beta, 17.Feb.2010, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lovački radni dan

VRANJE - Lovačko udruženje "Fazan" iz Vranja organizovalo je za svoje članove, goste iz drugih gradova u Srbiji, za ljubitelje lova ali i lovačkog pasulja i šetnje po prirodi "Sabor lovaca vranjski vuk 2010. godine" dvodnevnu manifestaciju koju su vranjski lovci ove godine pretvorili u pravi sabor.

Predsednik vranjskog udruženja lovaca Dragan Dodić kaže da je ove godine prvi put organizovan ovakav sabor lovaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji je u dva dana imao skoro 1.000 učesnika, umesto ranijih hajki na divlje predatore, ne samo zbog novih zakona o lovu i reagovanja udruženja za zaštitu životinja već i zbog toga što Vranjanci lov smatraju i kao rekreaciju i kao zabavu i druženje.

- Vranjanci su strastveni lovci i zato je lovački sabor obuhvatao ceo vikend. Nedelja je bila “lovački radni dan”, a organizovano je i takmičenje u više lovačkih disciplina, u gađanju glinenih golubova, siluete vuka, lovački podmladak se takmičio u gađanju vazdušnom puškom, a svi zajedno u spremanju lovačkog gulaša - kazao je Dodić.

Prava lovačka poslastica bila drugog dana lovačkog sabora, u nedelju kada je oko 500 lovaca krenulo u hajku na predatore, sa zbornim mestom kod manastira Sveti Petar i Pavle kod Dubnice.

Da bi zaslužili lovački pasulj koji je sve učesnike čekao ispod vojničkog šatora kod manastira Sveti Petar i Pavle kod Dubnice, svaki lovac je prešao u proseku po desetak kilometara na solidnom minusu gazeći planinske smetove dubničkih planina koji su negde dostizali i do metar visine.

Rezultat hajke bila su dva ulovljena vuka, dve lisice i jedna divlja mačka.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.