Izvor: JUGpress.com, 26.Jan.2021, 20:46

Ljiljana Antić: „Ovo je priznanje za odličnu saradnju Zdravstvenog centra i Gradskog kriznog štaba“

VRANJE

Skupština Grada Vranja odlučila je da jedan od dobirnika „Specijalnog javnog prizanja 31. januar“ bude i Zdravstevni centar.

Tim povodom direktorka ove ustanove dr Ljljana Antić je rekla da nije iznenađena što najznačajnije priznanje koje Grad Vranje uručuje institucijama povodom Dana grada ove godine ide baš Zdravstvenom centru i ustanovama >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koje na svoj način takođe pružaju i čine kompletnom sveukupnu zdravstvenu zaštitu građanima.

„Prilika je da podsetim da se u Zdravstvenom centru Vranje leči blizu 300.000 građana Pčinjskog okruga i Kosovskog pomoravlja, što znači da više hiljada ljudi na dnevnom nivou dobije raznovrsne zdravstvene usluge u našoj ustanovi.

Iako je izuzetno teška godina za nama izazovi koje je ona postavila pokazali su da smo sposobni da se borimo, radimo i organizujemo pružanje zdravstvene zaštite za sve naše građane u svim segmentima, posebno u kovid sistemu na najbolji mogući način.

Ovo je istovremeno priznanje i za odličnu saradnju Zdravstvenog centra i Gradskog kriznog štaba u jednoj od najvažnijih bitaka, a to je bitka za ljudske živote i opstanak čovečanstva.

Za mene lično to je i priznanje za sve što nosi moj potpis, a čime je unapređeno zdravstvo na krajnjem jugu Srbije uz podršku predsednika Republike Srbije, Vlade i Ministarstva zdravlja“, rekla je Antić.

Ona je podsetila da su u proteklom periodu završeni izgradnja i stavljanje u funkciju novog hirurškog bloka na šta se čekalo trinaest godina, opremanje i unapređenje mnogih pojedinačnih segmenata u okviru zdravstvene ustanove sopstvenim ulaganjima, značajno obnavljanje medicinske opreme najsavremenijim aparatima, realizacija kompletne rekonstrukcije stare bolnice koja je u toku, najveći broj zaposlenih lekara i medicinskih tehničara, najveći broj dodeljenih specijalizacija u periodu od 10 godina unazad do sada.

„U potpunosti smo spremni da zadamo konačan i odlučujući udarac u borbi protiv korone.

Sedam punktova u primarnoj zaštiti Zdravstvenog centra Vranje i prateći timovi su spremni i fantastično svakodnevno sprovode opštu imunizaciju našeg stanovništva.

Priznanje je zasluga svih zaposlenih u Zdravstvenom centru Vranja, od higijeničara i portira, medicinskih tehničara i sestara, lekara, nemedicinskog osoblja i rukovodstva Zdravstvenog centra Vranje.

Meni je samo pripala ogromna čast da u ime svih njih to priznanje primim i unesem u Zdravstveni centar Vranje.

Lično verujem da će iskustva koje smo doživeli u godini koja je prošla i u vreme u kojem sada jesmo, od nas stvoriti bolje, plemenitije i humanije ljude“, izjavila je direktorka Antić i zahvalila se u ime svih zaposlenih.

Osim Zdravstevnom centru Skupština grada Vranja odlučila je da „Specijalno javno prizanje 31. januar“, dodeli i Zavodu za javno zdravlje i Apoteci Vranje.

Priznanja će biti uručena na svečanoj sednici 31. januara. To je dan kada je Vranje oslobođeno od Turaka 1878. godene. Taj datum je ustanovljen kao Dan grada.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.